La start-up Qbeast obté el guardó al millor projecte empresarial d’alt impacte tecnològic : Servei de Premsa

La start-up Qbeast obté el guardó al millor projecte empresarial d’alt impacte tecnològic

19/02/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Barcelona Activa és l’entitat promotora del Programa Preacceleració, per a empreses amb alt impacte tecnològic, que atorga un premi en la jornada DemoDay

És la cinquena edició d’aquest guardó, que ja ha premiat start-ups com ara Mitiga Solutions o Steering Machines, en anteriors certàmens

La Intel·ligència Artificial, l’IoT, la biotecnologia, les tecnologies mèdiques i espacials, són les activitats principals de les empreses que formen part del programa

Barcelona Activa concedeix a Qbeast el premi al millor projecte empresarial d’alt impacte tecnològic, amb una aportació econòmica de 5.000 euros i accés a un espai d’oficines a la Incubadora MediaTIC, en el marc de la cinquena edició del Programa Preacceleració. La start-up Qbeast és una plataforma d’anàlisi de BigData que permet la visualització de dades de forma pràctica i facilita la vida dels enginyers i enginyeres.

 

 

Durant la jornada del DemoDay, cinc dels projectes prèviament seleccionats han fet una presentació davant d’un jurat integrat per representants i experts empresarials, acadèmics i institucionals. Els criteris d’avaluació han estat la focalització en una oportunitat del mercat, la viabilitat econòmica del projecte, el grau d’innovació o la generació de llocs de treball, l’impacte positiu en l’entorn i l’experiència, trajectòria, complementarietat i compromís de l’equip promotor. El projecte guanyador ha estat escollit mitjançant una votació.

Els altres projectes participants en aquesta edició han estat BeChained (marketplace d’electricitat de fons renovables); Evix Firm (casc aerodinàmic amb airbag per a ciclistes); Go Zero Waste (app mòbil per localitzar botigues amb productes a granel i sense plàstic i reutilització d’envasos); Inmersia (computadora personal per substituir els actuals smartphones); Lucid Technologies (processament d’imatges a través de treballs de percepció visual i neurociència); Marble (plataforma per a la predicció i gestió d’amenaces socials, com ara malestar social, vagues, notícies falses o problemes mediambientals); Mitotreat (reposicionament d’un fàrmac per al tractament de la malaltia mitocondrial, un grup de patologies mortals minoritàries, que afecten un de cada 5.000 naixements); Polyneo (fabricació de solucions amb impressores 3-D amb focus a la indústria 4.0).

El Programa Preacceleració té com a objectiu donar suport als projectes emprenedors que es troben en una fase inicial i d’alt impacte tecnològic. Gràcies a aquest programa, els equips seleccionats, tenen l’oportunitat de validar el seu model de negoci de la mà de persones expertes i de compartir experiències amb projectes emprenedors similars, accelerant així la seva entrada al mercat.

Les àrees principals de les empreses que formen part del Programa Preacceleració són la intel·ligència artificial, l’IoT, la biotecnologia, les tecnologies mèdiques i espacials, entre d’altres. Per a identificar els projectes participants de cada edició, l’agència municipal ha col·laborat amb les Universitats i centres de recerca, entre els quals l’Institut de Neurociència de la UAB, la UB, la UPC, la UPF, BSC (Barcelona Supercomputing Center), entre d’altres.

El director executiu d’emprenedoria, empresa i innovació de Barcelona Activa, Lorenzo Di Pietro, ha assenyalat “la importància d’aquest tipus de programes adreçats a start-ups per estimular l’emprenedoria, enfortir la col·laboració entre l’ecosistema acadèmic i econòmic de la ciutat i acompanyar l’enfortiment d’aquestes empreses en el territori”. A més, “és un valor afegit que Barcelona sigui un hub de referència d’start-ups tecnològiques i d’innovació i un destí atractiu per a les persones emprenedores que volen llençar noves idees al mercat”.

 En les anteriors edicions han destacat empreses com Amalfi Analytics, Bytelab Solutions, Enlighting Technologies, Asgard Space, Pangea Aerospace, Tricopharming, BIOM o Sateliot. Totes elles amb èxit en el mercat, i, per exemple, Sateliot, ha estat reconeguda aquesta setmana pels Estats Units i participarà en el congrés mundial especialitzat en tecnologia per satèl·lit.





Paraules clau

Barcelona Activa/ emprenedoria/ tecnologia/