L’Ajuntament convoca 282 places d’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona : Servei de Premsa

L’Ajuntament convoca 282 places d’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona

19/02/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ja ha presentat la convocatòria de les 150 places d’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona que convocarà aquest any. Les bases es poden consultar a la web https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/ca/convocatoria/agent-de-la-guardia-urbana-0

La convocatòria es realitza en règim d’oposició lliure i està oberta a persones majors de 18 anys i que no superin l’edat establerta per a la jubilació forçosa, amb nacionalitat espanyola i que compleixin els requisits marcats en les bases de la convocatòria publicades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

El nombre de 260 places s’incrementa amb 22 places més provinents tant de les places que han resultat vacants com a conseqüència de les renúncies o no incorporacions de les persones adjudicatàries de la convocatòria de 150 places d’agent de la Guàrdia Urbana en torn lliure, publicada a l’any 2018, com de les vacants que s’han produït fruit de les renúncies durant el mes de novembre de 2019 a incorporar-se al curs de Formació Bàsica de Policia impartit per l’Escola de Policia de Catalunya de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya per aquelles persones aspirants seleccionades procedents de la convocatòria de 233 places, torn lliure, d’Agent de la Guàrdia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, publicada a l’any 2019.

Durant els següents 20 dies naturals, queda obert el termini per a la presentació d’instàncies dels candidats/candidates per optar a una d’aquestes 282 places. La instància es podrà trametre telemàticament a través de la web de l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant l’apartat d’Oferta pública, i el portal de tràmits, o bé excepcionalment presentant-la al Registre General de l’Ajuntament de Barcelona o en qualsevol de les formes previstes pel règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Des de la web d’oferta pública, a banda de consultar les bases, també es podrà fer la tramitació electrònica de la sol·licitud i el pagament de la taxa corresponent al procés d’oferta pública.

L’oposició d’accés al cos de la Guàrdia Urbana comptarà amb un temari específic. Aquest inclourà qüestions vinculades a l’ordenament jurídic estatal, autonòmic i local; però també a altres aspectes com els principis d’actuació i deures dels funcionaris de policia local o la ètica i la deontologia professionals. El temari es pot consultar a les bases de la convocatòria.

Aquesta convocatòria presenta novetats a les seves bases:

S’elimina l’alçada com a requisit d’accés.

 

Fomentar la presència de dones

Amb l’objectiu d’incrementar la presència de dones dins de la Guàrdia Urbana per tal d’aconseguir un model paritari del Cos, l’Ajuntament inicia una campanya comunicativa amb el missatge Som dones, Som urbanes.

Sota aquest missatge es portaran a terme tot un conjunt d’accions de sensibilització amb l’objectiu de promoure que més dones vulguin formar part de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

En el marc de la campanya es realitzaran xerrades presencials realitzades per personal de la Guàrdia Urbana amb la col·laboració de Barcelona Activa amb l’objectiu d’animar a les dones a formar part del cos i actualitzar la imatge que les dones tenen d’aquesta ocupació.

Actualment, les dones representen tant sols el 12,56%, xifra allunyada tant de la paritat com d’altres cossos de referència com poden ser els Mossos d’Esquadra (21% aproximadament de dones). Per això tant l’Ajuntament com Barcelona Activa desplegaran una sèrie d’actuacions de difusió i sensibilització adreçades a motivar les dones a accedir-hi, com ara una sessió explicativa que faran dones guàrdies urbanes sobre els requisits d’entrada, fases i proves del procés per arribar a aquest objectiu així com els itineraris professionals que es poden seguir al cos, i altres actuacions que ajuden a la paritat i a la igualtat d’oportunitats en aquesta ocupació.





Paraules clau

Guàrdia Urbana de Barcelona/ gub/