L’Ajuntament lliura la Medalla d’Or al Mèrit Científic a títol pòstum a Jorge Wagensberg : Servei de Premsa

L’Ajuntament lliura la Medalla d’Or al Mèrit Científic a títol pòstum a Jorge Wagensberg

05/03/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa Ada Colau ha entregat el guardó el seu germà, Maurici Wagensberg, i el seu fill, Diego Wagensberg

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit aquesta tarda l’acte de lliurament a títol pòstum de la Medalla d’Or al Mèrit Científic a Jorge Wagensberg per la seva trajectòria dedicada al a ciència, la seva decisiva contribució a la divulgació científica del més alt nivell, erudita i popular al mateix temps, pel diàleg permanet que va establir amb disciplines com la literatura o l’art.

L’acte ha comptat amb la presència de familiars de Jorge Wagensberg, entre els quals el germà i el fill, Maurici i Diego Wagensberg, respectivament, que han recollit el guardó de mans de l’alcaldessa. La glossa del guardonat ha anat a càrrec d’Hernán Crespo, cap de producció d’Exposicions de l’Àrea de Cultura i Difusió Científica de la Fundació “la Caixa”, i Rosa Flos, catedràtica emèrita de la Universitat Politècnica de Catalunya, amiga de Wagensberg, que ha fet referència a la seva vessant més personal.

L’alcaldessa Ada Colau ha destacat també la figura de Jorge Wagensberg, “sens dubte un dels barcelonins que més ha treballat per posar la ciència, i la curiositat per la ciència, a l’abast de tots els ciutadans i ciutadanes, sempre amb la passió que el caracteritzava, a la universitat, amb la divulgació, al capdavant del Museu de la Ciència, vivint amb passió qualsevol repte que se li presentava com a bon amant de qüestionar tot allò nou i desconegut”. Colau també ha assenyalat que “la ciència, l’art i l’educació són les principals eines per protegir-nos dels discursos de l’odi, el mateix odi que van patir els pares de Jorge Wagensberg als anys 30 abans de traslladar-se a Barcelona en busca d’un futur millor, el mateix odi feixista que avui recorre Europa i tanca fronteres a Grècia on hem vist acumular-se a les persones sol.licitants de refugi que fugen de la guerra”.

També han participat a l’acte l’actriu Sílvia Bel, amb una lectura, i la cantant Marina Rosell, amb una actuació musical on ha interpretat ‘Le métèque’ de Georges Moustaki.





Paraules clau

jorge wagensberg/ Medalla d’Or al Mèrit Científic/