Afectacions a la mobilitat a causa de les obres de l’estació de Pl. Catalunya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya : Servei de Premsa

Afectacions a la mobilitat a causa de les obres de l’estació de Pl. Catalunya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

10/03/2020

A partir del diumenge 15 de març s’inicia una nova fase d’obres i ocupacions, que comportarà deixar el carrer Pelai amb un únic carril de circulació durant dos mesos

El trànsit amb destinació a les Rambles s’haurà de desviar per la Gran Via i la Rambla Catalunya, que s’habilitarà en sentit descendent, i el que tingui com a destinació Via Laietana, haurà de circular per Gran Via i Pau Claris

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Comitè d’Obres i Mobilitat, ha treballat amb FGC i TMB per minimitzar les afectacions i establir itineraris alternatius

A causa dels treballs de les obres d’allargament de les vies i les andanes de l’estació Pl. Catalunya que duu a terme Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), a partir del proper 15 de març es produiran afectacions importants a la mobilitat del carrer Pelai i al seu entorn.

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Comitè d’Obres i Mobilitat, on treballen conjuntament els equips municipals de coordinació d’obres, mobilitat, Guàrdia Urbana i districtes, s’ha coordinat amb FGC i TMB per minimitzar les afectacions i establir itineraris alternatius.

Els treballs d’aquesta nova fase d’obres i ocupacions s’iniciaran a partir de diumenge 15 de març, amb una previsió de dos mesos de durada.

Durant aquest període, el carrer Pelai quedarà amb un únic carril de circulació operatiu. Aquest carril estarà destinat principalment al transport públic (busos i taxis), al veïnat, als vehicles d’emergències i als de mercaderies, aquests últims hauran d’entrar al carrer Pelai per la Ronda de Sant Antoni en horari restringit (de 8:00 a 11:00 hores i de 15:00 a 17:00 hores). Es garantirà l’accés a tots els aparcaments de l’àmbit afectat.

El trànsit que tingui com a destinació les Rambles, i que fins ara baixava pel carrer Balmes fins a Pelai, es desviarà per Gran Via-Rambla Catalunya, que s’habilitarà tota en sentit descendent des de la Gran Via fins a Pelai. Pel que respecta al trànsit privat que tingui com a destinació la Via Laietana, es desviarà per Gran Via-Pau Claris.

Els vehicles que podran circular en sentit descendent per Balmes seran els autobusos i aquells que tinguin com a destinació el carrer Bergara (vehicles de veïns, mercaderies i els que hagin d’accedir a aparcaments subterranis).
La intervenció també comportarà l’anul·lació del pas de vianants actualment existent que connecta la Rambla amb el costat Llobregat de Plaça Catalunya. Es pintarà un nou pas al carrer Pelai, al costat dels accessos de metro i FGC.

Els autobusos que fan part del seu itinerari per l’àmbit afectat estaran sotmesos a petites variacions de recorregut i alguna modificació de les parades habituals, que es traslladaran al punt més proper possible. La Zona Bus de plaça Catalunya també quedarà afectada per les obres.

L’Ajuntament de Barcelona ha fet sessions informatives amb associacions de veïns, hotelers i comerciants de l’entorn per donar a conèixer les afectacions. A banda, s’editaran avisos informatius per tot l’àmbit d’influència, es posarà senyalització a les instal·lacions ferroviàries i es faran avisos als mitjans de comunicació.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) duu a terme obres de millora de l’estació de Plaça Catalunya, de la línia Barcelona-Vallès, que es reconfigurarà per adaptar-la als requeriments de seguretat propis de les entrades automàtiques dels trens. El projecte inclou l’allargament de les vies i de les andanes així com l’ampliació del vestíbul.Compartiu aquest contingut