L’Ajuntament de Barcelona tanca més de 400 equipaments municipals no essencials per ajudar a limitar la progressió de la COVID-19 : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona tanca més de 400 equipaments municipals no essencials per ajudar a limitar la progressió de la COVID-19

12/03/2020Temps estimat de lectura: 3 minuts

La mesura inclou centres cívics, casals de barri, biblioteques, escoles de música, espais maternoinfantils, casals infantils, ludoteques, espais joves, centres esportius i ateneus de fabricació, tot mantenint els serveis bàsics i essencials per al funcionament de la ciutat

Hores d’ara hi ha cinc professionals de l’Ajuntament que han donat positiu al nou coronavirus, la qual cosa i seguint els protocol que s’apliquen pel conjunt de la ciutadania, ha provocat l’aïllament preventiu de 145 persones més, entre elles cinc regidors i regidores i de l’alcaldessa Ada Colau

L’Ajuntament de Barcelona ha celebrat avui per primer cop a la història la seva Comissió de Govern telemàtica, presidida per l’alcaldessa

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit aquest dijous el tancament preventiu de més de 400 equipaments de titularitat municipal amb l’objectiu de limitar la progressió de la COVID-19. La decisió ha estat comunicada en roda de premsa per la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, que ha destacat la importància de prendre aquesta mesura no per la letalitat observada del nou coronavirus sinó per la necessitat de preservar les persones amb més risc (gent gran i persones amb malalties cròniques) i també de facilitar la feina del sistema social i sanitari.

Entre els tancaments, que es faran a partir del proper dissabte 14 de març per tal de facilitar al màxim la coordinació necessària amb el personal laboral i la ciutadania, hi ha 52 centres cívics, 40 casals de barri, 40 biblioteques, 5 escoles de música municipals, un conservatori de música, 48 casals infantils i ludoteques, 16 espais joves i més d’un centenar d’instal·lacions esportives com pavellons poliesportius, pistes o centres municipals. Aquest tancament es farà inicialment durant un període de 15 dies i, addicionalment, s’hi sumen les 101 escoles bressol municipals a partir d’aquest divendres, en la línia que ha anunciat la Generalitat de Catalunya.

 

 

Els diferents tancaments de serveis no essencials s’han decidit en consens amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i les autoritats sanitàries, després que ahir ja s’anunciés el tancament dels 58 casals de gent gran que hi ha a la ciutat de Barcelona i el reforç del Servei Municipal de Teleassistència amb trucades proactives a les seves 100.000 persones usuàries per tal de transmetre recomanacions i consells d’autoprotecció, que passen principalment per evitar aglomeracions en espais tancats.

El conjunt de mesures coincideixen amb l’activació ahir en fase d’alerta del Pla Específic Municipal per a Risc Sanitari, en línia amb les decisions que han pres tant el govern de l’Estat com la Generalitat. L’Ajuntament de Barcelona ha detectat hores d’ara cinc casos positius per COVID-19 entre el seu personal: una treballadora d’una escola bressol municipal, dues persones de l’àrea d’Ecologia Urbana, una més de l’àrea econòmica i una de l’àrea jurídica. Això ha comportat, de retruc, l’aïllament preventiu de 145 persones, entre elles els regidors i regidores Jaume Collboni, Janet Sanz, Jordi Martí, Rosa Alarcón i Montse Ballarín. Igualment es troba en aïllament preventiu, tot i que en perfecte estat de salut, l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau.

Cal destacar especialment que el conjunt de regidors i regidores es troben treballant a ple rendiment, tot i que en alguns d’ells des de casa. En aquest sentit, aquest dijous s’ha celebrat la Comissió de Govern setmanal, per primera vegada en la història municipal per via telemàtica.

L’Ajuntament insisteix a transmetre un missatge de tranquil·litat al conjunt de l’organització i de la ciutadania, amb el compromís de seguir aportant informació actualitzada i transparent. Igualment, recorda que totes les mesures que s’estan prenent són d’acord als criteris establerts per les autoritats sanitàries competents.

Per a més informació podeu consultar:

https://www.aspb.cat/noticies/preguntes-respostes-covid19

Paraules clau

COVID-19/ prevenció/ salut/ seguretat/