Aturades totes les obres públiques de la ciutat : Servei de Premsa

Aturades totes les obres públiques de la ciutat

16/03/2020



Temps estimat de lectura: 5 minuts

L’Ajuntament ha aturat un total de 72 actuacions a l’espai públic, equipaments municipals i promocions d’habitatges públics, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i amb l’objectiu compartit de limitar la propagació de la COVID-19

També s’ha signat un decret d’alcaldia que suspèn les obres privades que no puguin garantir les mesures aprovades per les autoritats sanitàries i els requeriments de l’estat d’alarma

L’Ajuntament de Barcelona, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i amb l’objectiu compartit de limitar la propagació de la COVID-19, ha aturat totes les obres que estava duent a terme fins ara a l’espai públic, equipaments municipals i promocions d’habitatges públics de la ciutat.

La decisió afecta un total de 72 actuacions que s’estaven fent des de l’empresa pública Barcelona d’Infraestructures Municipals, SA (BIMSA), l’Institut Municipal d’Urbanisme (IMU) i l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB), i que quedaran aturades mentre sigui vigent l’estat d’alarma decretat el dissabte passat. Des d’avui, doncs, no hi haurà més activitat en cap d’aquestes intervencions, i només s’hi faran les tasques mínimes indispensables per garantir l’adequat confinament i seguretat dels entorns, sempre respectant les precaucions indicades per les autoritats sanitàries.

Únicament continuaran els treballs de reparació del dic de recer del Port Fòrum que s’estan fent arran de la tempesta Glòria. Atès el risc per a les persones, béns i la pròpia supervivència de l’estructura del dic, tant l’Ajuntament com la Generalitat van decretar l’emergència d’aquestes obres. Tenint en compte que estan tot just en fase d’inici i persisteix la situació de risc en la infraestructura davant possibles temporals, es continuaran els treballs, sempre mantenint els equips segons la disponibilitat del contractista.

També se seguiran fent els treballs de bombeig del freàtic a la plaça de les Glòries per evitar que s’inundin els túnels viaris en construcció. I el manteniment de la vegetació d’aquelles obres on s’hagi acabat de plantar jardineria, sempre seguint els criteris i serveis mínims establerts per Parcs i Jardins.

De la seva banda, l’Institut Municipal d’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) ha aturat totes les obres d’edificis de nova construcció, les rehabilitacions d’habitatges i el manteniment ordinari dels edificis que gestiona. No obstant, es mantenen les obres que s’hagin de fer d’urgència al parc públic d’habitatge.

El llistat complet d’obres públiques aturades és el següent:

 

Obres privades

D’altra banda, l’alcaldessa, Ada Colau, ha signat un decret pel qual se suspenen les obres, instal·lacions i construccions que estiguin executant promotors privats i que no puguin garantir les mesures aprovades per l’Organització Mundial de la Salut, les autoritats sanitàries estatals i autonòmiques i l’Agència de Salut Pública de Barcelona pel que fa a la prevenció i protecció contra el coronavirus, així com els requeriments de l’estat d’alarma. Al mateix temps, es recomana suspendre totes les obres de promoció privada que comportin desplaçaments per la via pública.

A més, se suspenen els terminis d’execució de les obres de promoció privada establerts a les llicències i habilitacions municipals de qualsevol tipus durant el termini de vigència de l’estat d’alarma, així com de de les pròrrogues que es puguin adoptar.

Queden fora de l’afectació del decret les actuacions que calgui dur a terme de manera urgent durant la vigència de l’estat d’alarma, quan estiguin justificades per garantir la seguretat de les persones.





Paraules clau

COVID-19/ obres/