Barcelona desplega tres dispositius addicionals per atendre persones en situació de vulnerabilitat : Servei de Premsa

Barcelona desplega tres dispositius addicionals per atendre persones en situació de vulnerabilitat

20/03/2020

Un pavelló de Fira de Barcelona de 6.000 metres quadrats, 200 apartaments turístics i tres nous equipaments específics per a persones sense llar reforçaran el funcionament actual del serveis bàsics essencials de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb d’altres administracions i entitats, desplegarà fins a tres dispositius addicionals per poder atendre persones en situació de vulnerabilitat arran de la situació sorgida per la COVID-19. Els tres dispositius, en els quals s’ha treballat molt intensament durant els darrers dies, es concreten en l’obertura d’un pavelló de Fira de Barcelona, la disponibilitat de 200 apartaments turístics i, addicionalment, la posada en marxa de tres nous equipaments específics per a persones sense llar. Tot plegat s’ha fet en un context molt complicat en què s’ha aconseguit assegurar en un primer terme que a la ciutat han seguit operant les 2.200 places per a persones sense llar que funcionen cada nit, així com altres serveis bàsics essencials per a les persones com els dispositius d’alimentació, el Centres de Serveis Socials, el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) i el Servei Municipal de Teleassistència, entre d’altres.

Els diferents dispositius es concreten de la següent manera:

1.- Pavelló número 7 Victòria Eugènia del recinte de Fira de Barcelona. L’espai, facilitat per Fira de Barcelona inclou 6.000 metres quadrats en els quals es podran allotjar fins a un miler de persones, complint tots els protocols de seguretat dissenyats per les autoritats sanitàries i assegurant l’alimentació, la seguretat i la higiene. L’Ajuntament de Barcelona ha mantingut converses amb la Generalitat de Catalunya i l’Estat per garantir la construcció de la infraestructura el més aviat possible i, per aquesta raó, serà la Unitat Militar d’Emergències (UME) l’encarregada de muntar els primers 150 llits. Creu Roja i personal municipal gestionaran l’equipament a partir de la seva instal·lació, que es podrà anar ampliant en funció de les necessitats que vagin sorgint.

2.- S’ha arribat a un acord amb un operador de la ciutat per llogar un total de 200 apartaments turístics actualment buits, en un principi durant dos mesos. Aquests apartaments serviran per ampliar la capacitat d’allotjament dels serveis socials i perquè, per raons sanitàries, potser és possible que sigui necessari aïllar persones que actualment estan allotjades en altres dispositius. Això podria ser útil per a dones víctimes de violència masclista, famílies amb infants a càrrec que podrien quedar-sense llar en les properes setmanes, o bé persones sense llar que actualment estan en allotjades en diferents equipaments municipals.

3.- Igualment, s’ha treballat per disposar de tres nous equipaments més reduïts específicament destinats a persones sense llar.Compartiu aquest contingut