Els serveis d’àpats de l’Ajuntament creixen un 30% per garantir l’alimentació dels col·lectius vulnerables i de risc : Servei de Premsa

Els serveis d’àpats de l’Ajuntament creixen un 30% per garantir l’alimentació dels col·lectius vulnerables i de risc

22/03/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La xifra d’àpats servits dels diferents programes ha passat de 3.700 a 4.800 diaris

Aquesta nota conté el següent material:
– Declaracions de la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa
– Imatges en foto i vídeo de la preparació dels àpats des d’una de les cuines on es preparen, de l’empresa proveïdora SERHS FOOD
– Declaracions del director general de SERHS FOOD, Raimon Bagó
– Declaracions de responsable del Departament de Dietètica i Nutrició de SERHS FOOD, Lourdes Català
– Imatges en foto i vídeo del repartiment dels àpats a domicili a càrrec de l’empresa proveïdora Eurest

L’Ajuntament de Barcelona ha reforçat des de l’inici de la crisi pel coronavirus el conjunt de programes d’àpats al voltant d’un 30%. Aquests programes inclouen diferents serveis, els àpats a domicili, i els àpats en companyia i els menjadors socials, que passen a lliurar-se en barqueta i a consumir a les llars. Tots aquests serveis persegueixen proporcionar una alimentació equilibrada i saludable a persones que, per diferents motius, podrien tenir dèficit d’alimentació.

El servei d’àpats a domicili ha passat de servir 1.200 àpats a uns 1.550. Aquest servei està adreçat a persones que no poden preparar-se els àpats o necessiten ajuda per fer-ho però que són autònomes a l’hora de menjar, persones que no tenen suport social i/o familiar o insuficient per cobrir les atencions que necessiten, que tenen problemes de mobilitat que dificulten l’ús de recursos de la comunitat, o que el seu habitatge no disposi de les condicions necessàries per cuinar.

 

 

Pel que fa als àpats en companyia, un servei adreçat a persones grans en situació de fragilitat que busquen cobrir una alimentació adequada i proporcionar un espai relacional, ja no es fan en companyia pels coneguts motius sanitaris però se segueixen servint en carmanyola per consumir a les llars. En aquest cas, els Serveis Socials municipals han passat de servir uns 1.000 àpats a 1.300.

Per últim, els menjadors socials, dirigits a persones amb necessitat i persones sense llar, s’han reforçat igualment, en alguns casos amb serveis de carmanyola i han passat d’atendre unes 1.500 persones cada dia a fer-ho amb unes 1.950.

 

Enllaços relacionats

Declaracions de la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa (vídeo, català)

Declaracions de la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa (vídeo, castellà)

Declaracions de la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa (àudio, català)

Declaracions de la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa (àudio, castellà)

Imatges en foto de la preparació dels àpats des d’una de les cuines on es preparen, de l’empresa proveïdora SERHS FOOD

Imatges en vídeo de la preparació dels àpats des d’una de les cuines on es preparen, de l’empresa proveïdora SERHS FOOD

Declaracions del director general de SERHS FOOD, Raimon Bagó

Declaracions de responsable del Departament de Dietètica i Nutrició de SERHS FOOD, Lourdes Català

Imatges en foto del repartiment dels àpats a domicili a càrrec de l’empresa proveïdora Eurest

Imatges en vídeo del repartiment dels àpats a domicili a càrrec de l’empresa proveïdora Eurest





Paraules clau

àpats/ COVID-19/