Actualització dels serveis públics essencials de l’Ajuntament de Barcelona : Servei de Premsa

Actualització dels serveis públics essencials de l’Ajuntament de Barcelona

25/03/2020

Els serveis essencials municipals desplegat pel consistori segueixen funcionant correctament, posant la prioritat en l’atenció a les persones i col·lectius més vulnerables

L’Ajuntament de Barcelona, com ha fet des de l’inici de la crisi sanitària per la COVID-19, fa una actualització dels serveis públics essencials que ha desplegat, prioritzant l’atenció als col·lectius més vulnerables.

 

Pel que fa a la mobilitat i a l’espai públic:

– Trànsit. La circulació a la ciutat manté el descens registrat aquests darrers dies. Entre les 7.00 i les 10.00 hores, la davallada del trànsit ha estat d’un -71,6% als accessos de la ciutat, d’un -73,3% a l’interior de la ciutat i d’un -59,2% en el cas de les Rondes.

– Transport. A nivell de transport públic les xifres es mantenen molt similars a les d’ahir. Aquest matí en hora punta (7.00 hores) hi ha hagut un descens del -67% en les validacions al metro. Aquesta davallada s’ha incrementat amb el pas de les hores i s’ha acabat situant en el -86% a les 9.00 hores del matí. Durant tot el dia d’ahir el passatge es va reduir en un -89% a la xarxa de metro i en un -93% a la xarxa d’autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Pel que respecta al servei de taxi, l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) ha acordat la reducció de l’oferta de taxis d’acord amb la Resolució SLT/768/2020 de la Generalitat de Catalunya que habilita els ens locals competents a determinar les reduccions en l’oferta. La nova normativa que entra en vigor a partir d’avui, estableix que diàriament podrà sortir a treballar el 20% de la flota de taxis, d’acord amb el número de finalització de la llicència. Cal tenir en compte que en aquests moments la demanda de taxis al carrer s’ha reduït en un -95% i els serveis de taxi a empreses en un -85%.

– Espai públic. La Guàrdia Urbana segueix actuant a l’espai públic i, conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, han interposat  8.921 denúncies a persones per no respectar el decret d’estat d’alarma i han fet 19.127 avisos. En el cas de locals i establiments, s’han fet 621 avisos i s’han aixecat 106 actes d’inspecció.

 

Pel que fa als serveis socials:

– Beques menjador. Ahir es van distribuir 5.100 targetes moneder amb l’import corresponent a les beques menjadors als alumnes de 44 centres de la ciutat. En l’operatiu van participar 138 voluntaris, 91 persones d’equips educatius dels centres i 47 de serveis centrals, serveis educatius del Consorci d’Educació de Barcelona i de l’Ajuntament de Barcelona. Es continua fent la distribució.

– Centres de Serveis Socials. Els nou centres que hi ha a la ciutat que es mantenen operatius van fer ahir 573 atencions presencials i 452 atencions telefòniques, dades que representen un increment al voltant del 20% respecte al dia anterior.

– Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) per a dones víctimes de violència masclista. Es van fer ahir 12 atencions presencials i 21 atencions telefòniques.

– Servei d’Àpats a domicili, en companyia i en menjadors socials, es manté l’augment del 30% de la seva capacitat operativa i es fan un total de 4.800 àpats.

– Servei d’Ajuda a Domicili (SAD). La suspensió de serveis se situa al voltant del 40% de les persones usuàries, que són ateses per familiars propers.

– Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB). Continua operant les 24 hores del dia. Ahir es van fer 11 atencions presencials, 165 telefòniques i 5 a domicili.

–Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrats i Refugiats (SAIER). Ahir es van fer 24 atencions presencials i 18 atencions telefòniques.Compartiu aquest contingut