Actualització dels serveis públics essencials de l’Ajuntament de Barcelona : Servei de Premsa

Actualització dels serveis públics essencials de l’Ajuntament de Barcelona

26/03/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els serveis essencials municipals desplegat pel consistori segueixen funcionant correctament, posant la prioritat en l’atenció a les persones i col·lectius més vulnerables

L’Ajuntament de Barcelona, com ha fet des de l’inici de la crisi sanitària per la COVID-19, fa una actualització dels serveis públics essencials que ha desplegat, prioritzant l’atenció als col·lectius més vulnerables.

Pel que fa a la mobilitat i a l’espai públic:

– Trànsit. També avui continuen registrant-se davallades molt rellevants. Entre les 7.00 i les 10.00 hores, la baixada del trànsit ha estat d’un -72,5% als accessos de la ciutat, d’un -75,6% a l’interior de la ciutat i d’un -60% en el cas de les Rondes.

– Transport. Aquest matí a les 7.00 hores hi ha hagut un descens del -69% en les validacions al metro i a les 9:00 hores aquesta davallada s’ha acabat situant en el -86%. Durant tot el dia d’ahir el passatge es va reduir en un -90% a la xarxa de metro i en un -93% a la xarxa d’autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

– Espai públic. La Guàrdia Urbana segueix actuant a l’espai públic i, conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, han interposat 9.677 denúncies a persones per no respectar el decret d’estat d’alarma i han fet 20.830 avisos. En el cas de locals i establiments, s’han fet 622 avisos i s’han aixecat 109 actes d’inspecció.

Pel que fa als serveis socials:

– Dispositius addicionals per atendre persones sensellar. Ahir es va completar l’obertura de 385 places addicionals que se sumen a les prop de 2.200 que ja funcionen cada dia a la ciutat. El dispositiu ha funcionat correctament. L’Ajuntament de Barcelona segueix treballant intensament per poder ampliar la xifra de places per a persones vulnerables encara més.
• Pavelló 7 Fira de Barcelona. Van pernoctar 205 persones a les 225 places disponibles. 10 persones més van abandonar voluntàriament l’espai després d’accedir-hi.
• Pere Calafell. Obert des de divendres passat. Ahir van pernoctar 51 persones a les 58 places disponibles.
• Dos de Maig. Equipament exclusivament per allotjar dones. Van pernoctar 28 persones a les 72 places disponibles.
• Sant Joan de Déu Serveis Socials. Al dispositiu amb 30 places per atendre casos lleus de COVID-19 o bé persones que han de fer un aïllament preventiu va dormir una persona.

– Beques menjador. Ahir es va continuar contactant amb les famílies destinatàries dels ajuts per seguir fent la distribució al llarg d’aquesta setmana.

– Centres de Serveis Socials. Els centres que hi ha a la ciutat que es mantenen operatius van fer ahir 679 atencions presencials i 458 atencions telefòniques.

– Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) per a dones víctimes de violència masclista. Es van fer ahir 3 atencions presencials i 20 atencions telefòniques.

– Servei d’Àpats a domicili, en companyia i en menjadors socials, es manté l’augment del 30% de la seva capacitat operativa i es fan un total de 4.800 àpats.

– Servei d’Ajuda a Domicili (SAD). La suspensió de serveis se situa al voltant del 45% de les persones usuàries, que són ateses per familiars propers.

– Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB). Continua operant les 24 hores del dia. Ahir es van fer 9 atencions presencials, 142 telefòniques i 5 a domicili.

– Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrats i Refugiats (SAIER). Ahir es van fer 15 atencions presencials i 13 atencions telefòniques.





Paraules clau

COVID-19/ prevenció/ salut/ seguretat/