Barcelona facilita l’aparcament al personal sanitari dels centres mèdics de la ciutat : Servei de Premsa

Barcelona facilita l’aparcament al personal sanitari dels centres mèdics de la ciutat

26/03/2020

Els operadors d’aparcament B:SM, SABA i BAMSA ofereixen més de 1.400 places d’estacionament gratuït als professionals dels centres sanitaris que estan treballant per lluitar contra la COVID-19

L’Ajuntament de Barcelona també ha reservat prop de 80 places d’estacionament en superfície amb la mateixa finalitat. A través de la Regidoria de Mobilitat s’ha constituït un grup de treball per atendre les necessitats de mobilitat d’aquest col·lectiu

De cara a la ciutadania en general, mentre duri l’Estat d’Alarma s’anul.la l’obligació de canviar el vehicle de costat en aquelles zones on s’ha de modificar l’estacionament mensual o trimestralment

Davant l’emergència sanitària provocada per la COVID-19 i coincidint amb l’aplicació del Reial Decret d’Estat d’Alarma (RD 463/2020), l’Ajuntament de Barcelona, amb col·laboració amb el Consorci Sanitari de Barcelona i BSM, SABA i BAMSA, està treballant per garantir les màximes facilitats d’aparcament als professionals de l’atenció sanitària dels centres de salut de la ciutat. Atesa la situació d’excepcionalitat que s’està vivint, des de la Regidoria de Mobilitat s’ha creat un grup de treball per coordinar i donar resposta immediata a les noves necessitats de mobilitat que s’estan traslladant des de les direccions dels hospitals i dels centres mèdics de Barcelona, amb l’objectiu de facilitar la tasca que realitza el col·lectiu sanitari.

Fruit d’aquest grup de treball, s’estan acordant una sèrie de mesures. Una d’elles és que des de la setmana passada els aparcaments de BSM, SABA i BAMSA ofereixen de manera voluntària l’estacionament gratuït als professionals dels centres sanitaris que treballen per lluitar contra la COVID-19. Els tres operadors han habilitat l’accés automàtic per identificació de matrícula als treballadors de 16 centres sanitaris públics i privats de la ciutat de Barcelona i d’un hotel que està habilitat amb finalitats sanitàries. Són els següents:

– Hospital Sant Pau – SABA Hospital Sant Pau / BSM Gaudí
– Hospital Dos de Maig– SABA Hospital Sant Pau
– Hospital del Mar / CAP Barceloneta – BSM Hospital del Mar
– Hospital Clínic – BAMSA Clínic
– CAP Vila Olímpica – BSM Marina Port
– CAP Sardenya – BSM Marina Gràcia
– CAP Larrard / CUAP Gràcia – BSM Jardins Menéndez Pelayo -Park Güell
– Hospital de l’Esperança – BSM Jardins Menéndez Pelayo -Park Güell
– Mutuam Verge de la Salut – BSM Jardins Menéndez Pelayo -Park Güell
– Hospital Sagrat Cor – BAMSA Londres / Villarroel
– Clínica Plató – BSM Josep Amat (Mitre / Putxet)
– Hospital de Barcelona – BSM Flos i Calcat
– Hotel Cotton House (amb finalitats sanitàries) – SABA Urquinaona
– Mutuam Ausiàs March – SABA Lluís Companys
– Mutuam Rei Martí – BAMSA Mercat Hostafrancs

L’accés per identificació de matrícula facilita les entrades i sortides dels aparcaments, ja que a l’usuari se li obre automàticament la barrera sense necessitat d’aturar-se o extreure tiquet. A dia d’avui ja hi ha disponibles 1.400 places a disposició dels treballadors sanitaris. En paral·lel, també s’han reservat una desena de places per a treballadors de l’Agència de Salut Pública de Barcelona a l’aparcament de BSM de Torrent de l’Olla. En relació a l’Hospital de la Vall d’Hebron, s’està en contacte permanent amb la direcció del centre per si en algun moment sol·licita algun reforç en relació als aparcaments propers a aquest equipament. L’oferta es va ajustant contínuament a les necessitats de cada moment.

A banda, des dels Districtes s’ha treballat amb la Regidoria de Mobilitat per habilitar espais d’aparcament en superfície de manera temporal per donar servei a l’Hospital de Sant Pau, a la Clínica Plató i a la Clínica del Pilar. En total són 77 places ubicades en els següents punts:

– Hospital de Sant Pau – Cartagena, alçada Travessera de Gràcia
– Hospital de Sant Pau – Sant Antoni Maria Claret entre Independència i Cartagena
– Clínica Plató – Muntaner de Copèrnic a Plató
– Clínica del Pilar – Madrazo de Balmes a Alfons XII

En el marc d’aquest grup de treball, l’Ajuntament de Barcelona també està col·laborant i donant suport a iniciatives de diferents col·lectius del sector del taxi per oferir desplaçaments gratuïts al personal sanitari.

 

S’anul.la el canvi de costat en l’estacionament a la via pública

En diverses zones de la ciutat l’estacionament de la ciutat canvia de costat a la via pública mensual o trimestralment. Aquesta situació es dona tant en places regulades de l’ÀREA com en places sense regulació. Atesa l’actual situació d’Estat d’Alarma i mentre aquest estigui activat, s’anul.la el canvi de costat de l’estacionament que havia d’entrar en vigor l’1 d’abril. D’aquesta manera els ciutadans i les ciutadanes poden mantenir estacionat el vehicle allà on el tenen en aquests moments sense canviar-lo de plaça, evitant així que per aquest motiu hagin de sortir del seu domicili. En els propers dies s’ocultarà de manera provisional la senyalització que regula el canvi de costat.

BSM, SABA i BAMSA també ha adaptat mesures pels usuaris i abonats dels seus aparcaments durant aquest període. A banda d’extremar les mesures de prevenció i desinfecció dels aparcaments per garantir la seguretat del personal i dels clients i usuaris, també s’han pres mesures en relació al cost dels abonaments. Durant el temps de vigència de l’Estat d’Emergència els usuaris que s’excedeixin en el temps d’aparcament del seu abonament no hauran de pagar la diferència. En el cas que els usuaris compleixin amb el confinament a dins de la llar i no utilitzin l’abonament, també poden demanar una baixa temporal sense cost i quan tornin seguiran tenint la seva plaça a disposició.Compartiu aquest contingut