[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] En marxa l’adequació de 3 Pavellons Salut per atendre pacients amb la COVID-19 : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] En marxa l’adequació de 3 Pavellons Salut per atendre pacients amb la COVID-19

30/03/2020

El Pavelló Salut Vall d’Hebron estarà totalment operatiu al llarg del dia de demà per acollir un total de 132 pacients

L’Ajuntament accelera les tasques d’adequació de 3 centres esportius municipals com a extensions d’hospitals de la ciutat. Es preveu que el CEM Guinardó comenci a acollir una cinquantena de pacients de l’Hosptital de Sant Pau aquest dijous i que Claror Marítim comenci a funcionar durant el cap de setmana allotjant pacients de l’Hospital del Mar

Els serveis municipals col·laboren en les tasques d’adequació de l’Hotel Catalonia Barcelona Plaza com a extensió de l’Hospital Clínic en una primera fase. L’hotel ja acull un centenar de pacients i podria atendre’n fins a 300

Els serveis municipals, a través de l’Oficina Tècnica Pavelló Salut, ha accelerat les tasques d’adequació dels 3 espais que es posaran en marxa en breu per destensar els hospitals de referència de la ciutat per destensionar els centres sanitaris durant l’emergència. El Pavelló Salut Vall d’Hebron estarà totalment operatiu al llarg del dia de demà per acollir un total de 132 pacients, i l’Ajuntament ha accelerat al màxim les tasques d’adequació de 2 centres esportius municipals perquè siguin extensions de centres hospitalaris. Es preveu que el CEM Guinardó comenci a acollir una cinquantena de pacients de l’Hosptital de Sant Pau aquest dijous i que Claror Marítim comenci a funcionar durant el cap de setmana allotjant pacients de l’Hospital del Mar.

 

 

 

 

 

 

 

D’altra banda, els serveis municipals estan col·laborant en l’operatiu per medicalitzar l’Hotel Catalonia Plaza com a extensió de l’Hospital Clínic en una primera fase. Fins al moment, a l’hotel ja s’estan atenent un centenar de pacients, però un cop finalitzat l’operatiu, i en funció de les necessitats, en podria acollir fins a 300.

 

El trànsit privat cau un -76,9%

Per altra banda, i coincidint amb el primer dia d’aplicació de les noves mesures de restricció de la mobilitat aprovades pel govern de l’Estat, aquest dilluns s’ha observat que el trànsit privat avui a l’hora punta s’ha reduït fins al -76,9%. En concret, s’han registrat les majors davallades de trànsit en dia laborable, després de l’anunci d’ampliar el confinament a tots els nivells amb l’excepció d’aquelles activitats qualificades d’essencials. La disminució de la circulació als accessos de Barcelona entre les 7.00 i les 10.00 hores ha estat d’un -78,0%, a l’interior de la ciutat d’un -77,7% i a les Rondes d’un -73,4%. El divendres passat, aquestes reduccions s’havien situat en el -72,2%, el -72,6% i el -59,1%, respectivament. La baixada més destacada s’ha registrat a les Rondes que són les vies que durant aquestes darreres setmanes han acumulat més presència de vehicles circulant.

Les noves mesures de restricció de la mobilitat aprovades ahir pel Govern central també s’han traduït en un nou descens de l’afluència d’usuaris dels serveis de transport. Avui dilluns a les 7.00 hores, la demanda ha baixat un -76%, i a les 9.00 s’ha situat en una baixada del -89% del passatge, respecte d’un dia normal (divendres 27, a la mateixa hora el descens era del -70% i del -86% respectivament).

El cap de setmana, amb una oferta de l’ordre del 50%, les xarxes de metro i autobusos de TMB ja van tenir una utilització molt baixa: amb una disminució del -93,4% al metro i del -95% als autobusos.

 

Material relacionat

Vídeo del muntatge del CEM Guinardó com a extensió de l’Hosptital de Sant Pau (mp4 – 1,6 Gb)

 

 Compartiu aquest contingut