L’Ajuntament cerca empreses emergents o pimes amb solucions en la lluita contra la COVID-19 : Servei de Premsa

L’Ajuntament cerca empreses emergents o pimes amb solucions en la lluita contra la COVID-19

31/03/2020

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Fundació BIT Habitat, busca empreses emergents o pimes que ofereixin solucions ja desenvolupades i a punt de ser desplegades per fer front a l’emergència sanitària

BIT Habitat oferirà a les propostes seleccionades suport comunicatiu i facilitarà les gestions amb l’Ajuntament de Barcelona i amb el seu ecosistema d’innovació per aconseguir que les solucions es puguin desenvolupar

Les pimes o empreses emergents han d’enviar un vídeo explicatiu de les seves propostes al correu electrònic info@bithabitat.barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Fundació BIT Habitat, ha engegat una campanya per buscar empreses emergents o pimes que hagin desenvolupat solucions o propostes, que puguin ser desplegades a curt termini, i que donin resposta a algun o diversos dels molts reptes que es deriven de l’actual crisi sanitària.

L’objectiu és facilitar el desenvolupament de solucions tecnològiques innovadores, especialment de caire sociosanitària, que serveixin per ajudar als col·lectius més vulnerables d’aquesta emergència sanitària.

La tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, ha declarat que davant el repte de l’actual emergència sanitària “ens cal tota la intel·ligència de la ciutat. Fem aquesta crida a solucions innovadores adreçades al sector tecnològic per assegurar que tenim a l’abast totes les eines per acompanyar les persones més vulnerables en aquesta crisi”​.

Els projectes que es cerquen estan relacionats amb les principals necessitats que s’estan requerint en aquest dies i es divideixen en quatre tipus de solucions: material o dispositiu; solució logística; monitoratge o verificació; i soluciones per a la gent gran. Com a exemples s’inclouria la fabricació de mascaretes, respiradors o peces sanitàries amb impressores 3D; aplicacions d’informació o atenció sanitària; assistents virtuals; o inclús qualsevol dispositiu que pugui millorar o facilitar el treball dels membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.

La iniciativa va començar aquest dilluns i per poder participar-hi és necessari fer arribar un vídeo d’un minut amb una explicació completa i la problemàtica que resol la solució proposada, a més del termini de temps en que podria estar al mercat i si fos el cas, el número d’unitats que ja es tenen disponibles.

Les solucions que responguin a una necessitat real i donin resposta immediata a qualsevol àmbit de la lluita contra la Covid-19 seran gestionades per BIT Habitat qui oferirà difusió a través del seus canals de comunicació i facilitarà el contacte amb l’Administració Pública, a través de l’Ajuntament de Barcelona, i amb tots els actors del seu ecosistema d’innovació per aconseguir que les solucions i propostes puguin ser desenvolupades en la major brevetat possible.

Els vídeos de les propostes s’han de fer arribar al correu electrònic info@bithabitat.barcelona

 

Enllaç relacionatCompartiu aquest contingut