Barcelona llança el gran repte esportiu “BCN es mou dins de casa” : Servei de Premsa

Barcelona llança el gran repte esportiu “BCN es mou dins de casa”

04/04/2020Temps estimat de lectura: 3 minuts

Es convoca la ciutadania als balcons per fer una sessió de fitnes simultània el proper diumenge 12 d’abril a les 12:00 hores amb l’objectiu de sumar el major nombre de persones, de totes les edats i en qualsevol condició física

La iniciativa de l’Institut Barcelona Esports s’emmarca en la campanya de promoció de l’esport ciutadà “Barcelona es mou dins de casa” on recomana a totes les persones mantenir l’hàbit de la pràctica esportiva en el seu domicili i ofereix propostes i recursos per facilitar-la

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports i en col·laboració amb els Centres Esportius Municipals, llança el gran repte esportiu d’una sessió de fitnes compartida i simultània als balcons i a qualsevol altre lloc de les llars de la ciutat. Es convoca la ciutadania el diumenge 12 d’abril a les 12:00 hores en una sessió de fitnes de 10 a 15 minuts de durada per assolir la fita del major nombre de persones fent exercici i ballant des de casa seva.

 

 

La proposta del gran repte esportiu és fer una sessió de fitnes compartida des dels balcons i o des de qualsevol lloc de cada casa convocant als veïns i veïnes de Barcelona, però també de la resta de la província de Barcelona.

 

Dilluns, 6 d’abril, Dia Mundial de l’Activitat Física

El dilluns 6 d’abril se celebra a nivell internacional el dia Mundial de l’Activitat Física, una efemèride impulsada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que té com a objectiu conscienciar i informar la població sobre la necessitat d’adquirir hàbits de vida saludables, i alertar dels perills del sedentarisme.

Coincidint amb l’efemèride, a partir del dilluns 6 d’abril, comença l’acompanyament a les persones que participaran en el repte del fines al balcó. Des de l’Institut Barcelona Esports i des de la xarxa de Centres Esportius Municipals (CEM), es dinamitzarà l’entrenament diari a través de les seves xarxes socials.

S’ha creat una coreografia dissenyada especialment per a l’ocasió per part dels equips tècnics dels CEM i que es posa a disposició de tothom a través del canal de Youtube de BCN Esports per anar practicant fins al dia del gran repte, el diumenge 12 d’abril a les 12:00 hores. La coreografia s’ha creat amb la cançó “Ballarem”, del grup KOERS, els quals l’han cedit gratuïtament els drets d’autor

Veure vídeo de la coreografia

 

Concurs ciutadà de vídeos ≠BCNesmoudinsdecasa

A més de les persones que surtin al balcó a fer la sessió de fitnes compartida, des de l’Institut Barcelona Esports s’anima també a aquelles persones i famílies que facin la sessió que es gravin en vídeo, i el poden enviar al correu: BCNesmoudinsdecas@gmail.com

El concurs de vídeos curts ≠BCNesmoudinsdecasa és una de les accions de la campanya “Barcelona es mou dins de casa”.

S’ha convocat un concurs ciutadà de vídeos curts, de 30 segons de durada màxima, que mostrin com cada família o cada persona es mou fent esport en el seu domicili.

– És un concurs local, adreçat fonamentalment a persones de Barcelona.
– El Barcelona Sport Film Festival incorporarà també aquest concurs en l’actual edició, programant una sessió especial per mostrar els millors vídeos realitzats.
– Es premiaran el dos millors vídeos ≠BCNesmoudinsdecasa amb els premis: 2 dorsals de qualsevol cursa de la ciutat, al primer premi; i 2 dorsals per a una cursa de la ciutat de 10 kilòmetres de recorregut, per al segon premi.

Per a més informació: Barcelona.cat/esports

 

 

Declaracions de David Escudé

Vídeo (MP4)

Àudio (WAV)

 

 

Podeu consultar tota la informació municipal sobre la COVID-19
al web desdecasa.barcelona:

Paraules clau

COVID-19/ salut/ salut infantil/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina