L’Ajuntament inicia un cicle de converses virtuals per reflexionar sobre el paper de la tecnologia en l’actual crisi sanitària : Servei de Premsa

L’Ajuntament inicia un cicle de converses virtuals per reflexionar sobre el paper de la tecnologia en l’actual crisi sanitària

09/04/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de BIT Habitat, posa en marxa un cicle virtual de converses i reflexions entorn la reformulació dels escenaris digitals en el futur que ens depara l’actual situació d’emergència sanitària

“I si…? Cicle de converses #desdecasa” es divideix en 4 sessions virtuals moderades per la periodista Karma Peiró que dialogarà, a cadascuna d’elles, amb dos ponents experts en la matèria a debatre

Les temàtiques a tractar giren entorn als drets digitals i la sobirania tecnològica; els canvis relacionals provocats per la interacció digital durant el confinament; el paper de la tecnologia en l’educació del futur; i la transformació digital que comportarà la situació d’excepcionalitat que s’està vivint actualment

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Fundació BIT Habitat, engega un cicle de diàlegs virtuals com a espai de conversa i reflexió entorn l’actual situació d’emergència sanitària i la transformació digital que es pot derivar d’aquest moment d’excepcionalitat. L’objectiu és poder repensar i reformular conjuntament els escenaris digitals amb una mirada lúcida i autocrítica cap a la situació actual, però també amb una visió objectiva i positiva cap al nou futur que ens depara el pas d’aquesta pandèmia global.

La crisi sanitària provocada per la COVID-19 ha generat un escenari d’incertesa excepcional d’escala global. En aquest nou escenari la tecnologia ha esdevingut el paper de principal aliat, reforçant el sentit de col•lectivitat i permetent comunicacions ràpides i eficients. No obstant això, també ha posat en evidència el paper clau que té la transformació digital en les societats contemporànies. En aquest sentit, s’estan despertant consciències cíviques col•lectives més sensibles cap el medi ambient, més crítiques cap els estils de vida actuals, més conscients sobre com la tecnologia influeix en la relació amb les persones, i s’està posant en evidència la necessitat d’un canvi de model de consum, no només de recursos sinó també de temps i de relacions.

És sobre aquest nou escenari on la Fundació BIT Habitat posa en marxa el cicle virtual “I si…? Cicle de converses #desdecasa” el qual engloba 4 diàlegs de diferents temàtiques relacionades amb la tecnologia i l’actual situació de crisi sanitària, amb una durada aproximada de 50 minuts, que es podran seguir en directe els dies 14, 16, 21 i 23 d’abril, a les 17h30, a través de la plataforma d’streaming Watchity. Les sessions seran moderades per la periodista Karma Peiró qui conversarà amb dos ponents, diferents per cada diàleg, experts i expertes en la matèria a debatre. Aquest format també permetrà que els espectadors i espectadores puguin participar de la conversa i fer les seves preguntes i reflexions en directe.

 

“I si…? Cicle de converses #desdecasa”

Les 4 quatre sessions que conformen el cicle es divideixen de la següent manera:

Dimarts 14 d’abril, 17:30h
I si…les dades deixen de ser meves? Com és ara, més urgent que mai, parlar de dret digitals i sobirania tecnològica.
Ponents: Jordi Pérez, periodista especialitzat en tecnologia, i Núria Oliver, enginyera en telecomunicacions.

Dijous 16 d’abril, 17:30h
I si…la meva vida virtual no em connecta? Com la interacció digital des de la intimitat forçada ha canviat la nostra relació amb les emocions, les persones i nosaltres mateixos.
Ponents: Marta Peirano, periodista especialitzada en tecnologies de vigilància i manipulació massiva, i Liliana Arroyo, doctora en sociologia i investigadora en innovació digital i impacte social a ESADE.

Dimarts 21 d’abril, 17:30h
I si…educar es també innovar? Com la tecnologia juga un paper clau en el futur de l’educació i les lliçons no apreses.
Ponents: Xavier Bonal, catedràtic de sociologia a la UAB, i Evaristo Pérez, docent especialitzat en l’ús de les TIC a l’educació.

Dijous 23 d’abril, 17:30h
I si…la normalitat era el problema? Com l’excepcionalitat ha posat de manifest que la transformació digital és necessària.
Ponents: Genís Roca, expert internacional en l’àmbit de la transformació digital i de la societat de la informació, i Mar Galtés, periodista i autora del llibre “Barcelona Startup”, la història del ecosistema digital de Barcelona.

 

La visualització i participació als diàleg en directe es realitza a través del perfil de Twitter @BCN_digital o des de la web Barcelona Ciutat Digital:
https://ajuntament.barcelona.cat/digital/ca/apoderament-digital/democracia-i-drets-digitals/i-si-cicle-de-converses-desdecasa

 

 

Podeu consultar tota la informació municipal sobre la COVID-19
al web desdecasa.barcelona:





Paraules clau

COVID-19/ tecnologia/