La Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia reclama una aposta per la producció local i sostenible davant la crisi de la COVID-19 : Servei de Premsa

La Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia reclama una aposta per la producció local i sostenible davant la crisi de la COVID-19

15/04/2020

Des d’avui, Barcelona posa en marxa un nou apartat al web Barcelona des de casa per promoure el comerç i els productes de proximitat amb la informació per poder accedir als serveis a domicili de mercats municipals, comerços, productors i xarxes comunitàries

Davant la situació actual, els consistoris participants a la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia fan una crida al conjunt d’administracions publiques perquè protegeixin les produccions agroalimentàries locals i sostenibles, els canals de distribució de proximitat, i els teixits ciutadans comunitaris

La Xarxa espanyola de Ciutats per l’Agroecologia formada 24 municipis entre els quals Barcelona reclamen una aposta per la producció local i sostenible enfront la crisi dela COVID-19. Davant la situació actual, els consistoris fan una crida al conjunt d’administracions públiques perquè protegeixin les produccions agroalimentàries locals i sostenibles, els canals de distribució de proximitat, i els teixits ciutadans comunitaris que estan permetent portar aliments a aquells que més ho necessiten.

La campanya #AlimentaciónEsSalud recorda que tenir cura de l’alimentació i de les polítiques alimentàries són claus essencials per protegir la salut de les persones i del medi ambient de forma integral. Els 24 consistoris que participen a la xarxa són Barcelona, Madrid, València, Valladolid, Saragossa, Múrcia, Còrdova, Cardedeu, El Prat de Llobregat, Fuenlabrada, Aínsa, Pamplona, Valladolid, Orduña, Lleida, Manresa, Palma de Mallorca, Las Palmas de Gran Canaria, Granollers, Navàs, Baztán, Godella, Meliana i Rivas-Vaciamadrid.

En aquesta línia, i en el marc de les diferents mesures adoptades en relació a l’abastiment alimentari en el context del COVID-19, Barcelona està impulsant diferents mesures en favor del comerç de proximitat i els mercats municipals, així com donant suport als productors, als venedors i a les cooperatives de consum per garantir la seva continuïtat.

Des d’avui, Barcelona posa en marxa un nou apartat dins el web específic “Barcelona des de casa” creat per l’Ajuntament de Barcelona arran la crisi de la COVID-19 per promoure el comerç de proximitat i els productes alimentaris de proximitat. L’objectiu és que la ciutadania tingui al seu abast els recursos i el contactes per poder adreçar-se als serveis d’alimentació que ofereixen servei a domicili i entre els quals s’especifiquen aquells que ofereixen productes de kilòmetre 0.

El web inclou informació sobreels mercats amb venda a domicili amb el número o adreça per fer les comandes, els contactes dels mercats municipals i dels comerços de proximitatde productes alimentaris que hi ha a Barcelona i un apartat amb les dades dels productors agrícoles que ofereixen venda a domicili. La informació s’estructura en cinc apartats:

Aquestes accions s’emmarquen en el paquet de mesures que l’Ajuntament està realitzant per facilitar l’abastiment alimentari a la ciutat: seguiment dels principals canals de distribució com Mercabarna, contacte constant amb els mercats, i amb els comerços alimentaris, ampliació dels serveis socials de caire alimentari, així com posada en marxa de nous dispositius puntuals de menjar a domicili per a col·lectius en risc.

La Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia reclama el reforç i protecció dels teixits agroalimentaris locals i sostenibles per avançar la reconstrucció que s’haurà d’afrontar després de la crisi de la COVID-19 i posa en relleu la importància d’una alimentació saludable, sostenible i local com estratègia de salut preventiva i com una de les prioritats a atendre. Un apropament totalment en línia amb l’aposta de Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible al 2021.

 

S’adjunta comunicat

 

 

Podeu consultar tota la informació municipal sobre la COVID-19
al web desdecasa.barcelona:Compartiu aquest contingut