Declaració institucional del Plenari del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona sobre la COVID-19 : Servei de Premsa

Declaració institucional del Plenari del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona sobre la COVID-19

17/04/2020

El plenari aprova per unanimitat un text que expressa el condol per totes les víctimes, el suport als contagiats, l’agraïment a tot el personal sanitari i la ciutadania pel seu esforç i col·laboració i el compromís de fer de Barcelona un dels motors de la recuperació econòmica del país

La declaració recull el compromís del consistori de celebrar un acte institucional de record quan les condicions sanitàries ho permetin

El ple s’ha reunit per primer cop de manera telemàtica en una sessió presidida per l’alcaldessa des de la Sala Lluís Companys acompanyada per Jaume Collboni i Gemma Tarafa i amb intervencions dels presidents de grup via videoconferència

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat aquest divendres una declaració institucional que expressa el condol per totes les víctimes de la COVID-19, el suport als contagiats i l’agraïment a tot el personal sanitari i la ciutadania pel seu esforç i col·laboració.

La declaració s’ha acordat per unanimitat en el marc d’un plenari extraordinari centrat en les actuacions municipals que s’han tirat endavant per lluitar contra l’emergència sanitària del coronavirus. La sessió ha començat amb un minut de silenci per recordar i homenatjar totes les víctimes mortals provocades pel virus durant les últimes setmanes.

El text de la declaració institucional reflecteix la solidaritat del consistori amb les víctimes i les seves famílies. En aquest sentit, recull el compromís de celebrar un acte institucional de record quan les condicions sanitàries ho permetin, i de mantenir les banderes a mig pal a tots els edificis oficials en senyal de dol i respecte.

També es fa un agraïment institucional a l’esforç dels professionals sanitaris i la seva resposta mèdica a la pandèmia, així com als treballadors i treballadores dedicats a les cures, als serveis essencials, a la seguretat i a la protecció civil. Alhora, es reconeix a la ciutadania la seva implicació en les mesures de confinament decretades, així com la participació activa en la lluita contra la pandèmia de les entitats, associacions i xarxes ciutadanes de voluntaris.

Finalment, se subratlla que Barcelona treballarà per esdevenir un dels motors principals de la recuperació econòmica del país que vetlli per la cohesió social i la sostenibilitat ambiental. Tot, amb l’objectiu de construir un futur esperançador per a tots els ciutadans i ciutadanes.

El plenari s’ha reunit per primera vegada de manera telemàtica. L’alcaldessa, Ada Colau, ha presidit la sessió des de la Sala Lluís Companys de l’Ajuntament, acompanya del primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, i del secretari general de la Corporació Municipal. Els presidents de grup han intervingut via videoconferència.

 

La declaració sencera es pot llegir en aquest enllaç.

Enllaç a l’informe presentat en el marc del plenari.

 

 

Podeu consultar tota la informació municipal sobre la COVID-19
al web desdecasa.barcelona:Compartiu aquest contingut