Barcelona i nou ciutats europees més reclamen a les institucions de la UE atendre els infants vulnerables en situació de refugi a Grècia : Servei de Premsa

Barcelona i nou ciutats europees més reclamen a les institucions de la UE atendre els infants vulnerables en situació de refugi a Grècia

23/04/2020

En una carta enviada a les presidències de la Comissió Europea, del Parlament Europeu i del Consell Europeu, les ciutats denuncien les condicions deplorables en les que les persones refugiades es troben a les illes gregues més pròximes a la frontera amb Turquia

Les ciutats es comprometen a col·laborar per reubicar i allotjar els infants i joves sense acompanyar que es calcula que és de 5.500 persones, i és un dels col·lectius més vulnerables d’entre totes les persones refugiades que es troben en aquesta situació a Grècia

Deu ciutats europees, entre les quals es troba Barcelona, reclamen a les institucions de la Unió Europea que emprengui accions per atendre l’emergència del col·lectiu que formen milers de menors no acompanyats en situació de refugi a les illes gregues frontereres amb Turquia.

En una carta dirigida a Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea, David Sassoli, president del Parlament Europeu, i Charles Michel, president del Consell Europeu, les ciutats es comprometen a col·laborar i a treballar amb les autoritats europees i estatals per trobar alternatives de reubicació i allotjament per als 5.500 menors que es calcula que es troben en aquesta situació.

Al costat de Barcelona, signen la carta les ciutats d’Amsterdam, Amersfoort, Arnhem, Groningen, Tilburg i Utrecht (els Països Baixos), Leipzig i Nuremberg (Alemanya) i Ghent (Bèlgica), com a membres de la iniciativa Solidarity Cities, dins de l’organització municipalista europea d’Eurocities.

A la missiva, les ciutats citen les condicions deplorables en les que es troben les persones que han arribat a les illes gregues en busca de refugi, una crisi humanitària que, lluny de millorar, es veu agreujada per l’alarma per la Covid-19.

Davant d’aquesta situació, les ciutats es fan seves les declaracions del president del Parlament Europeu, David Sassoli, durant una visita a la zona en què reclamava que calia un compromís i una estratègia per protegir aquests menors i el seu futur i molta generositat i solidaritat per part dels estats membres de la Unió Europea.

Enllaç a la carta de ciutats europees a les institucions de la UE.Compartiu aquest contingut