Es distribueixen més de 1.200 dispositius mòbils entre els centres hospitalaris i els pavellons Salut de Barcelona : Servei de Premsa

Es distribueixen més de 1.200 dispositius mòbils entre els centres hospitalaris i els pavellons Salut de Barcelona

26/04/2020

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, a través del Consorci Sanitari de Barcelona, ha gestionat la cessió dels dispositius mòbils i la instal·lació de la xarxa de comunicacions electròniques entre els principals centres hospitalaris, els pavellons Salut i els hotels medicalitzats de la ciutat

Els dispositius provenen de grans operadores telefòniques i empreses de telecomunicacions que han donat tabletes, mòbils, mòdems, estacions de treball i pantalles de videoconferència

Amb aquestes donacions s’aconsegueix facilitar part de la feina del personal sanitari i la comunicació entre els pacients aïllats i les seves famílies

L’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Salut, a través del Consorci Sanitari de Barcelona –format pel mateix Ajuntament i la Generalitat de Catalunya-, ha gestionat la iniciativa que a tot Catalunya impulsa l’Àrea de Ciutadania, Innovació i Usuari del Servei Català de la Salut conjuntament amb la fundació TICSalut per posar a disposició del principals centres hospitalaris i pavellons Salut més de 1.200 dispositius mòbils. L’objectiu és facilitar la feina del personal sanitari a les noves instal·lacions i permetre la comunicació entre els malalts aïllats i el seus familiars.

La cessió dels dispositius s’ha produït gràcies a les donacions de les operadores telefòniques Grupo MasMóvil, Orange, Telefónica i Vodafone; i de les empreses tecnològiques Huawei i CISCO, en col·laboració amb l’ONG Nasco i l’empresa Sirt. En aquesta llista també cal afegir les tablets que es van cedir a l’Hospital de Sant Pau des de la iniciativa Mobile World Capital Barcelona. Així com la donació feta pel Col·legi de Metges de Catalunya.

Entre el material donat destaquen els dispositius mòbils, amb connexió a internet 4G o wifi, que faciliten la comunicació dels pacients amb els seus familiars a través d’aplicacions de videotrucades, això permet que els malalts puguin informar del seu estat de salut i la seva evolució de manera més continuada i, d’aquesta manera, intentar pal·liar la falta de suport familiar ocasionada per la impossibilitat de rebre visites. Una part d’aquests dispositius també està destinada a un ús més privat i d’oci per als pacients més lleus o que ja esperen l’alta mèdica però continuen aïllats. També cal ressaltar la instal·lació xarxa de comunicacions electròniques als pavellons Salut i la donació de mòdems 4G indispensables per garantir el servei wifi i la instal·lació de connectivitat de dades entre els nous equipaments i els seus hospitals de referència, per tal de facilitar l’accés dels sanitaris a la història clínica dels pacients, així com la interconnexió d’elements de diagnòstic per la imatge. Per últim, s’han rebut també targetes SIM amb dades, pantalles de videoconferència i estacions de treball, aquestes últimes són essencials pel personal sanitari, ja que possibiliten l’opció de disposar i compartir la història mèdica dels pacients i unificar en un mateix entorn informàtic les dades mèdiques, d’infermeria, proves i farmàcia dels malats ingressats.

Tots aquests dispositius i els que es vagin rebent en els propers dies s’estan distribuint entre els principals centres hospitalaris de Barcelona (Vall d’Hebron, Hospital Sant Pau, Hospital del Mar i Hospital Clínic) i els seus respectius pavellons Salut (CEM Olímpics Vall d’Hebrón –fins divendres 24 d’abril data on ha començat a dedicar-se a l’atenció ambulatòria de pacients que no pateixen la Covid-19-, CEM Guinardó, CEM Claror Marítim i l’INEFC) habilitats per destensar els hospitals durant l’actual emergència sanitaris. A aquests equipaments cal sumar els hotels hospitalitzats, a través de la iniciativa Hotel Salut, que atenen pacients lleus o que no poden fer aïllament a casa per dificultats del seu entorn.

 

 

Podeu consultar tota la informació municipal sobre la COVID-19
al web desdecasa.barcelona:Compartiu aquest contingut