L’Ajuntament facilita el contacte de gent gran aïllada en residències amb representants de diferents confessions religioses : Servei de Premsa

L’Ajuntament facilita el contacte de gent gran aïllada en residències amb representants de diferents confessions religioses

26/04/2020

El suport espiritual té en compte la diversitat religiosa de la societat i compta amb la col·laboració de les esglésies cristianes catòlica, ortodoxa i evangèlica, i les comunitats musulmana i jueva

El Consorci de Serveis Socials de Barcelona ha facilitat els contactes de les diferents confessions religioses a totes les residències de la ciutat

A través del servei de VinclesBCN, s’estan repartint a les residències de la ciutat fins a 300 tauletes amb targeta telefònica i accés a aplicacions de missatgeria i videotrucades, amb les quals les persones usuàries podran utilitzar aquest servei de suport espiritual

Amb l’objectiu de poder garantir la vida espiritual de les persones grans que es troben en situació d’aïllament i confinament a les residències de la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona ha habilitat un nou canal de comunicació entre aquestes persones i ministres de culte i representants de diferents confessions religiosos, atenent a la diversitat de la ciutat. Així, l’Oficina d’Afers Religiosos municipal, d’acord amb cada comunitat, ha confeccionat una llista de contactes facilitats per les esglésies cristianes catòlica, ortodoxa i evangèlica i les comunitats islàmica i jueva, que el Consorci de Serveis Socials de Barcelona ha repartit per totes les residències de la ciutat.

La mesura sorgeix davant de la impossibilitat de poder seguir els costums religiosos amb normalitat a causa del confinament, i en un moment emocional que fa necessari per a moltes persones poder mantenir els hàbits religiosos i el contacte amb els representants de la seva confessió religiosa.

Aquesta comunicació i suport espiritual també es pot realitzar a través de les tauletes de VinclesBCN, el servei municipal que té per objectiu combatre l’aïllament de les persones grans i aprofitar les noves tecnologies perquè mantinguin el contacte social amb les seves famílies i amistats.

L’Ajuntament de Barcelona repartirà a les residències de la ciutat fins a 300 tauletes amb targeta telefònica i accés a les aplicacions de Vincles BCN i de Whatsapp a través de les quals podran posar-se en contacte amb els representants religiosos. En el cas de les persones no usuàries del servei de Vincles BCN, també tindran accés a la llista de contactes en cas que ho desitgin.

El repartiment de les tauletes a residències ha estat una iniciativa del Consorci de Serveis Socials de Barcelona davant la constatació que l’aïllament fa que molts dels usuaris i usuàries de les residències no puguin veure’s ni parlar amb la seva família, i també com una eina per donar suport al personal sociosanitari que hi treballa.

Els dispositius formen part del Servei VinclesBCN d’acompanyament a persones grans en situació de soledat i estaven preparats per a les futures incorporacions. Un cop se superi la crisi actual, les tauletes es podran reutilitzar per a les futures persones usuàries de VinclesBCN.

 

 

Podeu consultar tota la informació municipal sobre la COVID-19
al web desdecasa.barcelona:Compartiu aquest contingut