Barcelona destinarà 400.000 euros a acció humanitària d’emergència per fer front la Covid-19 en d’altres països : Servei de Premsa

Barcelona destinarà 400.000 euros a acció humanitària d’emergència per fer front la Covid-19 en d’altres països

02/05/2020

Els projectes de cooperació els desenvoluparan organitzacions especialitzades en acció humanitària en àmbits com la salut, l’aigua, el sanejament i la higiene

Es tracta de la primera administració de l’Estat que aprova ajudes de cooperació internacional extraordinàries per pal·liar la situació generada per la pandèmia

Barcelona s’ha consolidat com la ciutat europea que més diners destina a la cooperació internacional en el marc de l’acplicació efectiva del 0,7 des de l’any 2015

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 400.000 euros a projectes de salut i cooperació internacional que ajudin a fer front la Covid-19 en d’altres països. Es tracta d’una crida extraordinària a la qual poden optar totes les entitats i ONG acreditades com a expertes en acció humanitària i emergències, que podran presentar les seves sol·licituds telemàticament entre el 14 i el 20 de maig. La quantitat màxima a sol·licitar serà de 80.000 euros i l’import de la subvenció no excedirà el 80% del cost total de la intervenció, que s’haurà de prolongar un màxim de 12 mesos i que obligatòriament haurà de començar aquest any 2020.

En la convocatòria es prioritzaran les intervencions que s’executin en aquells territoris considerats com a prioritaris en el pla director de Cooperació per a la Justícia Global de Barcelona 2018-2021, com és el cas de Jordània (Amman), Líban (Saïda), Marroc (Tetuan), Moçambic (Maputo), Senegal (Dakar), Tunísia (Tunis), Colòmbia (Cali, Medellín i Bogotà) i poblacions palestines de Cisjordània i la franja de Gaza. Igualment, les subvencions aniran destinades a sectors directament afectats per la crisi de la Covid-19, prioritzant el sector de la salut, aigua, sanejament i higiene, així com població vulneració amb escassetat de recursos ubicades principalment en suburbis de les grans ciutats, que acostumen a ser les zones amb major densitat de població.
“Pel que fa a la ruta de contagi internacional, el coronavirus entra als països empobrits per les ciutats capitals, s’expandeix més tard als suburbis i des d’allà a les petites ciutats i finalment a les zones rurals. Per això resulta clau intervenir en la contenció de la pandèmia a les ciutats per limitar la incidència a la resta del país”, ha destacat el director de Justícia Global de l’Ajuntament, David Llistar. Amb aquesta convocatòria específica, el consistori barceloní es converteix en la primera administració de l’Estat que aprova ajudes específiques de cooperació internacional per contribuir a pal·liar la situació generada per la pandèmia a nivell mundial.

La nova convocatòria forma part dels més de 10,2 milions d’euros que l’Ajuntament ja va consignar aquest 2020 per a actuacions de cooperació internacional i educació en favor de la justícia global. Aquesta quantitat suposa un nou màxim en la història de la cooperació internacional de la ciutat i consolida Barcelona com la ciutat europea que més diners destina a aquesta matèria, en el marc de l’aplicació efectiva que representa complir des del 2015 el compromís internacional de destinar el 0,7 del seu pressupost a projectes de desenvolupament en països més pobres.

Igualment, les noves ajudes per lluitar contra la Covid-19 no seran les primeres subvencions que s’atorguen amb l’objectiu de reforçar sistemes de salut de països tercers. Només l’any 2019, per exemple, la direcció de Justícia Global ja va destinar al voltant d’1,6 milions d’euros a 16 projectes diferents que treballen en aquest àmbit, com per exemple facilitar l’accés a serveis de salut maternoinfantil a Gaza, prevenció de l’embaràs adolescent a El Salvador, oferir atenció mèdica oftalmològica a Moçambic o la lluita contra el VIH a la República Democràtica del Congo, entre d’altres.

Podeu trobar les bases de la convocatòria en aquest enllaç.

 

 

Podeu consultar tota la informació municipal sobre la COVID-19
al web desdecasa.barcelona:Compartiu aquest contingut