Neix Imatges Barcelona, un repositori en línia de més de 4.000 fotografies que documenta la situació actual i la vida a la ciutat els darrers anys : Servei de Premsa

Neix Imatges Barcelona, un repositori en línia de més de 4.000 fotografies que documenta la situació actual i la vida a la ciutat els darrers anys

03/05/2020

S’hi inclouen dues galeries de més de 1.200 imatges que recullen la ciutat buida durant el confinament i la tasca dels serveis essencials municipals per fer front a la pandèmia de la Covid-19

Tot aquest fons constitueix un patrimoni públic que forma part dels arxius municipals i que, per tant, es posa a disposició per a l’ús i consulta de la ciutadania amb llicència de Creative Commons

Imatges Barcelona: https://www.barcelona.cat/imatges/

 

 

L’Ajuntament de Barcelona posa a disposició de la ciutadania la tasca de documentació de la vida a la ciutat a través d’Imatges Barcelona, un portal que recull més de 4.000 fotografies que retraten la vida a la ciutat els darrers anys. Les imatges formen part de diferents encàrrecs que els serveis municipals de comunicació, premsa, arxius i documentació realitzen de forma recorrent per tal d’abastir les necessitats internes. Així, el fons ha anat composant un patrimoni públic fotogràfic que, ara, s’obre a la ciutadania amb llicència de ‘creative commons’.

Aquest banc d’imatges recull més de 700 fotografies encarregades específicament per deixar constància de la situació inèdita viscuda arreu del món a causa del confinament. Imatges de la ciutat buida, espais icònics de la ciutat sense trànsit de vehicles i gairebé sense persones, que sens dubte formaran part de la memòria col·lectiva de la ciutat i que es podran recuperar a Imatges Barcelona. Aquesta galeria es complementa amb una altra de més de 500 imatges de la feina que han realitzat i realitzen els serveis essencials municipals, tals com els serveis d’àpats, el muntatge dels Pavellons Salut, la desinfecció de contenidors, l’emmagatzematge de material sanitari i de protecció, els serveis de prevenció i seguretat o el servei dels mercats municipals, entre d’altres.

Imatges Barcelona s’anirà alimentant amb noves imatges agrupades territorialment per districtes i barris i també temàticament amb col·leccions com cultura popular (Sant Jordi, la Mercè, Santa Eulàlia…), vistes de la ciutat (des del Tibidabo, Montjuïc, platges…), entre d’altres.

Es podran trobar obres de diferents professionals de la fotografia que han treballat o treballen per a l’Ajuntament de Barcelona. Entre d’altres hi ha fotografies de Curro Palacios Taberner, Laura Guerrero, Edu Bayer, Paola de Grenet, Marc Lozano, Clara Soler, Carlota Serarols, Antonio Lajusticia, Pepe Navarro i Vicente Zambrano.

La llicència amb la qual s’obren les imatges és Creative Commons restrictiva: atribució, sense ús comercial ni obra derivada i es poden descarregar en resolució web.

El repositori Imatges Barcelona forma part del conjunt de serveis informatius en línia de l’Ajuntament de Barcelona que també inclou el portal de notícies Info Barcelona i el canal de Telegram del mateix nom, a més del butlletí electrònic, eina per conèixer tot el que passa a la ciutat, actuacions municipals, serveis i propostes culturals.

 

 

Podeu consultar tota la informació municipal sobre la COVID-19
al web desdecasa.barcelona:Compartiu aquest contingut