Ajuntament i Generalitat creen una oficina conjunta per coordinar la nova etapa del desconfinament a la ciutat de Barcelona : Servei de Premsa

Ajuntament i Generalitat creen una oficina conjunta per coordinar la nova etapa del desconfinament a la ciutat de Barcelona

07/05/2020

L’alcaldessa de Barcelona Ada Colau i la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, han presentat la iniciativa amb l’esperit de mantenir la màxima coordinació i col·laboració entre ambdues administracions

L’oficina conjunta analitzarà periòdicament els diferents indicadors per avaluar en quina fase de desescalada es troba la ciutat i quan és possible passar a la següent

“Tothom vol que es pugui fer el millor possible i quan abans millor, però amb la màxima seguretat i prudència”, ha expressat l’alcaldessa Ada Colau

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han creat una oficina tècnica conjunta per coordinar la nova etapa de desconfinament a la ciutat, un cop els indicadors de la Covid-19 han experimentat una millora destacable durant els últims dies. L’oficina ha estat presentada en roda de premsa per l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau i la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, que han destacat l’objectiu últim de treballar amb la màxima coordinació i col·laboració entre ambdues administracions. “Tothom vol que es pugui fer el millor possible i quan abans millor, però amb la màxima seguretat i prudència”, ha expressat l’alcaldessa, sobre una etapa de desescalada “que no serà fàcil, no serà curta i serà progressiva”. “Hem de tenir molta paciència i seguir amb la mateixa actitud que hem tingut fins ara i seguir totes les mesures higièniques i de seguretat” que han establert per les autoritats sanitàries, ha afegit Colau.

Tot i així, l’alcaldessa també ha posat en valor que a la ciutat de Barcelona es van produir ahir 103 nous contagis de la Covid-19, molt per sota del màxim que es va registrar el 26 de març passat amb 750 nous casos. Igualment, ahir es va produir un excés de mortalitat de 29 persones, enfront del màxim de 136 morts addicionals que es van registrar el passat 31 de març. Ada Colau ha subratllat el condol de la ciutat als familiars i amics de totes les víctimes, que a més a més han hagut de passar per una experiència molt dura i difícil perquè aquestes morts s’han produït en un context en què no es podien acomiadar amb normalitat per culpa de la situació generada per la pandèmia. L’alcaldessa també ha volgut “agrair i felicitar l’enorme responsabilitat dels barcelonins i barcelonines” durant les últimes setmanes i també ha llançat un missatge d’esperança: “Estem aconseguint una disminució important del ritme de contagis”.

La nova oficina conjunta estarà formada per vuit persones de l’Ajuntament i vuit més de la Generalitat, en el cas de l’Ajuntament amb la màxima representació gerencial d’àrees no només com la sanitària, sinó també dels àmbits de la mobilitat, espai públic o temes econòmics. L’objectiu és monitoritzar tots els indicadors existents sobre la Covid-19, avaluar en quina fase es troba la ciutat de Barcelona i quan es donen les condicions idònies per passar a la següent fase, així com per coordinar les mesures que permetin avançar el més aviat possible d’una fase a l’altra però amb la màxima seguretat possible. Tot plegat tenint en compte que Barcelona és una de les ciutats més denses d’Europa i, per tant, cal analitzar amb molt de detall cadascuna de les mesures que s’han anat prenent.

L’alcaldessa ha recordat igualment que la nova oficina beu d’experiències de col·laboració anteriors, com ha estat l’oficina conjunta creada per les dues administracions per posar en marxa els quatre Pavellons de Salut, que han permès actuar com a edificis satèl·lits dels principals hospitals de la ciutat per evitar el col·lapse en els moments més greus de la crisi sanitària; o bé l’oficina tècnica creada igualment per fer seguiment de la situació de les residències de gent gran.

 

 

Podeu consultar tota la informació municipal sobre la COVID-19
al web desdecasa.barcelona:Compartiu aquest contingut