Les platges obren a partir de demà de 6 a 10 hores per fer-hi esport : Servei de Premsa

Les platges obren a partir de demà de 6 a 10 hores per fer-hi esport

07/05/2020



Temps estimat de lectura: 5 minuts

Es permetrà entrar a la platja per diferents punts d’accés en l’horari esportiu del matí exclusivament per fer-hi esport de forma individual

L’accés general a les platges continuarà tancat i no es permet entrar a la zona de sorra ni el bany recreatiu, per tant no s’activen els serveis de salvament i socorrisme

A partir de demà divendres també s’obren sis grans parcs i jardins més de la zona de Montjuïc, que se sumen als que ja es van obrir fa una setmana. En total ja hi ha 77 parcs i jardins oberts a la ciutat

A partir de demà divendres 8 de maig, les platges de la ciutat obriran de 6 a 10 hores del matí per a la pràctica esportiva de forma individual. Es permetrà entrar a la platja a través de diferents punts d’accés senyalitzats durant l’horari esportiu del matí, per anar-hi a córrer o bé a fer-hi esports aquàtics individuals, restant prohibit el bany recreatiu.

Per tant, malgrat s’habiliten les platges amb l’objectiu de facilitar la pràctica esportiva individual, l’accés general es manté restringit i no es permet l’accés a la sorra o el bany durant la resta del dia. Per aquest motiu, encara no s’activarà el servei de salvament i es demana als esportistes que extremin les precaucions i en cas d’emergència truquin al 112. També es recorda a la ciutadania que les zones de jocs infantils o esportives de la platja no es poden fer servir.

L’accés es farà a través de dos punts a cada platja de la ciutat. Tots els accessos estaran senyalitzats amb la informació i els horaris, que es reforçarà amb el servei de megafonia de les platges. La Guàrdia Urbana de Barcelona continuarà desplegada al front litoral de la ciutat.

De 20 a 23 hores només estarà habilitat l’accés per a la pràctica d’activitats de surf i els esportistes professionals i federats amb la corresponent llicència al punt habilitat a la platja del Bogatell, a tocar de la Base Nàutica, on es realitzarà un control de les acreditacions.

 

D’altra banda i de cara a les següents etapes del desconfinament, ja s’han iniciat els treballs de neteja i condicionament de les platges. L’Ajuntament de Barcelona, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, va suspendre l’inici de la temporada de bany i per tant no s’han activat els serveis vinculats, com els serveis de salvament i socorrisme, la neteja de la sorra, la recollida de residus flotants de la superfície de l’aigua o les dutxes, entre altres.

A partir d’aquesta setmana s’han incorporat ja els primers equips de neteja i garbellat de la sorra. En total seran 7 equips i un tractor que progressivament aniran recollint la brossa vegetal, troncs i branques, en torns de matí, tarda i nit. Per tant, es comença a fer aquest manteniment i també les tasques de reparació d’alguns dels efectes del temporal Glòria que havien quedat suspeses per l’estat d’alarma. També està previst que en les pròximes setmanes comenci el moviment de sorra de les platges i, posteriorment, el llaurat.

 

 

 

 

Obertura de cinc grans parcs i jardins

A la xarxa d’itineraris segurs i els espais guanyats per a vianants, per facilitar el passeig i la pràctica esportiva, s’hi sumen a partir de demà divendres un total de sis grans parcs de la zona de Montjuïc, que quedaran oberts al públic. Són els següents:

✔ Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer
✔ Jardins del Teatre Grec
✔ Jardins de Laribal
✔ Jardins d’Aclimatació de Montjuïc
✔ Jardins de Joan Brossa
✔ Jardins de Joan Maragall (obert en l’horari habitual, només els cap de setmana)

Aquesta reobertura se suma als 70 parcs que ja es van reobrir la setmana passada i el parc de la Ciutadella que va obrir dilluns. Per tant, a partir de demà se suma un nou pulmó verd per al passeig i l’esport, arribant fins als 77 parcs i jardins reoberts, entre els quals hi ha els de més extensió de la ciutat.

Aquesta reobertura progressiva dels parcs, en el marc de la fase actual de desconfinament, continua seguint dos criteris tècnics prioritaris:

✔ La connectivitat, és a dir, afavorir una connexió amb garanties entre carrers i entre barris.
✔ La manca d’espai verd d’algunes zones per poder completar la xarxa d’itineraris segurs.

Tal i com es va fer en els primers parcs que van reobrir, les brigades de Parcs i Jardins i els equips de neteja municipals ja estan fent les tasques de manteniment i posada a punt dels parcs i s’ha programat que les brigades de manteniment de jardineria i arbrat facin per ordre de prioritat les següents tasques:

✔ Revisió i gestió de les incidències que puguin suposar un risc, retirada de branques, poda de l’arbrat, etc.
✔ Neteja de les diferents zones i les papereres.
✔ Retirada de males herbes, prioritzant els espais de pas: camins, escales, superfícies d’ús de sauló o paviment, àrees de gossos o escocells on hi hagi vegetació que dificulti el pas de les persones.
✔ Reg de les plantacions i l’arbrat.
✔ Retall d’arbustos, plantes enfiladisses o entapissants en llocs que envaeixin accessos o serveis i en zones de poca visibilitat.
✔ Retirada de grups arbustius o flors de temporada en mal estat.
✔ Sega.

Els equips de jardiners i jardineres continuen analitzant l’evolució de la vegetació que s’ha vist renovada durant el període de tancament. Per aquest motiu es demana a la ciutadania que respecti la vegetació tal i com estigui perquè l’equip de Parcs i Jardins pugui acabar la tasca d’anàlisi abans d’intervenir-hi. La natura a la ciutat és un actiu a favor de la salut i la gestió del verd que fa l’Ajuntament de Barcelona, més ecològica i que afavoreix la naturalització, permet una major diversitat de plantes que conformen hàbitats saludables per a la ciutadania i que permeten una millor conservació de la biodiversitat.

Cal recordar també que durant les setmanes que els parcs no han tingut ús algunes espècies d’ocells poden haver fet niu a llocs més accessibles del que és habitual. Cal respectar els nius de les aus i allunyar-se’n al màxim possible per poder garantir i preservar la temporada de cria. La majoria de les aus urbanes i els seus nius estan protegits per la legislació vigent.

 

Recomanacions per a la ciutadania

Es mantenen les recomanacions pròpies de l’actual fase de desconfinament i es demana màxima col·laboració ciutadana:

✔ Els parcs esdevenen en aquest moment llocs de pas, per tant no s’hi pot romandre.
✔ Les àrees de joc infantils, tant si estan situades a l’interior del parc com en altres espais, continuen tancades i no es poden fer servir.
✔ S’han de mantenir les mesures de distanciament amb els altres usuaris del parc.
✔ Cal fer servir les papereres dels parcs i ser especialment curosos amb no deixar-hi deixalles per facilitar la tasca de neteja dels espais.
✔ Portar els gossos lligats en els espais verds, excepte en els llocs especialment adaptats, les àrees d’esbarjo de gossos.

 

Podeu consultar tota la informació municipal sobre la COVID-19
al web desdecasa.barcelona:





Paraules clau

COVID-19/ parcs/ platges/