Desarticulat un grup criminal dedicat al tràfic de marihuana que actuava al districte de Nou Barris, a Barcelona : Servei de Premsa

Desarticulat un grup criminal dedicat al tràfic de marihuana que actuava al districte de Nou Barris, a Barcelona

13/05/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana detenen 3 homes i una dona, localitzen dues plantacions de marihuana, armes detonadores i armes blanques en tres pisos que els investigats havien ocupat il·legalment

L’operatiu es va accelerar després que el dilluns es registrés una inundació d’aigua a les parts comunes del bloc que va posar en risc la integritat dels veïns que vivien en aquest edifici

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Nou Barris i de la Guàrdia Urbana de Barcelona de la Unitat Territorial de Nou Barris han desarticulat un grup criminal especialitzat en tràfic de marihuana que utilitzaven tres pisos ocupats il·legalment des d’on es distribuïen les drogues i on tenien dues plantacions de marihuana. L’operatiu, que es va dur a terme ahir el matí, es va saldar amb la detenció de quatre persones per tràfic de drogues, tinença d’armes i defraudació de fluid elèctric, i tres entrades judicials des d’on es realitzava el tràfic de drogues.

La investigació es va iniciar el mes de febrer passat arran de diverses queixes per la instal·lació d’un punt de venda de droga en un bloc d’edificis de difícil accés, ubicat a 15 metres d’un centre escolar al barri de Ciutat Merididana, a Barcelona. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van fer les primeres gestions que van permetre detectar un important moviment de toxicòmans que acudien a comprar les drogues. També es va comprovar que realitzaven ocupacions il·legals d’alguns dels pisos del mateix bloc on havien instal·lat dues plantacions de marihuana.

Aquesta investigació es va aturar per l’impacte de la pandèmia de la Covid-19 que va comportar l’inici del confinament. Tot i això, des del mes de febrer els investigats no van aturar la seva activitat delictiva, fet que va provocar que les queixes dels veïns continuessin actives. Concretament es basaven en la continuïtat en la venda de drogues en un dels pisos i en constants talls de llum provocats per la manipulació de subministraments dels pisos ocupats on hi havia les plantacions.

A finals de la setmana passada, els agents van restablir les vigilàncies al bloc de pisos i van observar un nou incident per una inundació de les parts comunes de l’edifici provocada per les instal·lacions elèctriques manipulades d’un dels pisos on hi havia una plantació de marihuana.

Davant del perill que aquestes instal·lacions domèstiques de plantacions provoquessin algun incident greu i posessin en perill la integritat física de les persones o danys importants als seus bens, ahir dimarts es va dur a terme un dispositiu policial per desarticular el grup criminal i desmantellar un punt de venda de drogues i dues plantacions de marihuana que s’ubicaven en dos pisos més.

Com a resultat del dispositiu policial, es va desarticular el punt de venda investigat on es van trobar petites dosis de haixix, 300 euros, estris per a la distribució de la substancia, una arma de foc amb munició real i 11 armes curtes i llargues detonadores a més de gran quantitat d’armes blanques. Aquest pis estava regentat per un home i una dona, de nacionalitat espanyola, que residien al pis amb un nadó de dos anys d’edat.

Així mateix, es van desmantellar els dos pisos on hi havia dues plantacions de marihuana, on es va localitzar material destinat al cultiu i es van comissar unes 400 plantes de marihuana i una altre arma de foc detonadora.

Durant les entrades judicials els agents van lliurar a la gossera municipal quatre gossos de raça perillosa que es trobaven a l’interior dels pisos en condicions d’insalubritat.

Fruit de l’operació es van detenir tres homes, dos de nacionalitat espanyola de 26 i 56 anys d’edat i un marroquí de 26 anys i una dona de nacionalitat espanyola de 27 anys d’edat. Als quatre detinguts se’ls imputa pertinença a grup criminal, delicte contra la salut pública per tràfic de drogues, tinença d’armes i defraudació de fluid elèctric, atenent que els pisos tenien els subministres d’aigua i llum manipulats per aconseguir l’energia de la comunitat.

Diversos informes elaborats pels tècnics de les companyies conclouen que aquesta manipulació posava en greu risc la integritat i els bens immobles dels detinguts i de la resta de veïns del bloc de pisos. Un d’aquests pisos, un cop finalitzat l’operatiu policial ha estat retornat al seu legítim propietari, doncs es tractava d’un pis ocupat.

Els detinguts passaran a disposició judicial durant els propers dies.

 

Enllaços relacionats

Imatge 1/2

Imatge 2/2

Vídeo MP4





Paraules clau

Nou Barris/ prevenció/ seguretat/