La primera trobada de treball de la Taula d’Economia del “Pacte per Barcelona” recull les prioritats de reactivació de l’economia local : Servei de Premsa

La primera trobada de treball de la Taula d’Economia del “Pacte per Barcelona” recull les prioritats de reactivació de l’economia local

13/05/2020Temps estimat de lectura: 4 minuts

La primera Taula d’Economia ha recollit avui les principals prioritats dels prop de 50 actors participants, enfocades principalment a la recuperació del teixit econòmic local, la reactivació de l’economia del visitant i la protecció del comerç de la ciutat

Amb aquesta primera trobada del grup sectorial d’Economia, es posen en marxa els 4 grups de treball sectorial del Pacte de Ciutat, juntament amb Drets Socials, Model Urbà i Cultura-Esports

L’objectiu del Pacte per Barcelona és formalitzar un acord definitiu al juliol d‘enguany, amb mesures i actuacions que es desenvolupin en un horitzó de 18 mesos, fins al desembre de 2021

Avui s’ha celebrat la primera reunió de la Taula d’Economia dins del Pacte per Barcelona, com a eina des de l’Ajuntament de Barcelona per aprofitar tot el potencial de la ciutat per superar la crisi del Covid-19 i generar un nou impuls per a la ciutat, de manera consensuada amb els agents de l’àmbit econòmic, social, educatiu, cultural, esportiu i científic de Barcelona, i amb una visió metropolitana.

Amb aquesta primera trobada del grup sectorial d’Economia, es posen en marxa els 4 grups de treball sectorial del Pacte de Ciutat, juntament amb Drets Socials, Model Urbà i Cultura-Esports

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat la importància de les taules i el pacte com a eines de participació i ha agraït la implicació de tots els actors i també la predisposició dels grups municipals. “Barcelona respon normalment a les situacions com aquesta superant-les i creixent-se com a ciutat, i això s’ha vist amb les iniciatives ciutadanes durant el confinament i la reacció ciutadana en general”, ha ressaltat Colau. L’alcaldessa ha apuntat que “una part de la resposta que haurem de donar a aquesta emergència serà posar èmfasi en la innovació i la creativitat” i ha destacat la “capacitat de diàleg social de Barcelona” i la tradició de cooperació públic-privada. “Comptem amb l’orgull de ciutat, amb la seva dimensió col·lectiva i amb la capacitat de Barcelona de reinventar-se, i estic segura que les ciutats innovadores, com és Barcelona, se’n sortiran millor”.

Per la seva part, el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha agraït a més el compromís del teixit econòmic, social, cultural, educatiu i esportiu de la ciutat, i ha definit que “en el fons el pacte és l’esperit de lo que la ciutat ja fa, que és treballar junts, donar respostes i en resum fer una reflexió conjunta i col·lectiva per sumar talent i energia i en sortir-nos, si pot ser, encara millor que abans”. “Ho tenim tot per sortir bé d’això, ha reblat Collboni. El primer tinent d’alcaldia ha apuntat també que cal activar la despesa pública, donar agilitat i facilitats a les activitats econòmiques des de l’administració, apostar per la indústria en clau metropolitana, i aprofitar la crisi per generar transformació quant a la innovació, la sostenibilitat i la digitalització.

 

Implicació destacada dels grups municipals

Collboni també ha explicat alguns aspectes de funcionament, com que la presidència i moderació de les properes sessions del grup de treball anirà a càrrec d’un/a president/a d’un grup municipal de l’oposició, a partir de la segona reunió; i que es crea un Comitè de Redacció que, a partir de la síntesi dels debats generats, pugui validar i precisar un redactat últim de consens.

La reunió d’avui ha servit per recollir les grans prioritats dels actors participants, que ara s’hauran de definir i plasmar com a objectius de la taula i arribar en les properes dues reunions a elaborar un document que resumeixi les idees i línies generals plantejades. Com a grans temes, les entitats participants han esbossat la recuperació del teixit econòmic local, la reactivació de l’economia del visitant i la protecció del comerç de la ciutat, entre altres, com l’impuls de l’economia social i solidària i especialment la protecció dels llocs de treball en els sectors productius de la ciutat.

 

Un fòrum comú del teixit actiu de la ciutat

A la Taula d’Economia d’avui del Pacte de Barcelona han assistit representants de tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Barcelona i representants del teixit econòmic, social, educatiu, cultural, esportiu i científic, a més de l’alcaldessa Ada Colau, i el primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni, que han presidit i moderat la reunió.

Entitats i organitzacions convocades:

 

Podeu consultar tota la informació municipal sobre la COVID-19
al web desdecasa.barcelona:

Paraules clau

COVID-19/ economia/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina