El Centre LGTBI commemora el dia internacional contra l’lgtbi-fòbia amb ‘Músiques vs LGTBI-fòbia’ : Servei de Premsa

El Centre LGTBI commemora el dia internacional contra l’lgtbi-fòbia amb ‘Músiques vs LGTBI-fòbia’

15/05/2020

L’activitat és una proposta artística carregada de lluita, ritme i reivindicació que vol posar de relleu les discriminacions que pateixen les persones LGTBI.

Combinarà la música de Rocío Saiz i DJ Xols amb les reflexions de les investigadores culturals Sarai García Cumplido i Personaje Personaje

Es podrà seguir en directe a través de la plataforma Zoom, dissabte 16 de maig, a les 18.00 h; i diumenge 17, a les 12.00 h.

Des de casa, posant veu a les reivindicacions de les persones LGTBI i amb molta música. Així és com el Centre LGTBI vol commemorar enguany el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia, que té lloc el proper diumenge 17 de maig.

Sense deixar de banda l’esperit de lluita i reivindicació que requereix, el Centre ha volgut donar un to diferent a aquesta efemèride, adaptant-se a les particularitats de l’actual situació de confinament. Per fer-ho, ha treballat una proposta artística en línia que estarà protagonitzada per dues DJs habituals de l’escena barcelonina, Rocío Saiz, DJ Xols, i les investigadores culturals Personaje Personaje i Sarai García Cumplido.

L’acte central serà diumenge 17, de 12.00 a 14.00 h, a través de la plataforma Zoom.  A ‘Músiques vs LGTBI-fòbia’, Rocío Saiz i DJ Xols ens aproparan una selecció musical curada especialment per a l’ocasió. Els seus temes comptaran amb l’acompanyament de Personaje Personaje, que a través de la paraula ens farà reflexionar sobre les discriminacions que afecten a les persones LGTBI a dia d’avui.

Rocío Saiz, vocalista de Las Chillers, serà l’encarregada d’obrir la sessió amb un DJ set que combinarà la seva paleta rítmica habitual: des del pop més alternatiu als clàssics ‘cañís’ de tots els temps. Tot seguit, a les 13.00 h, arribarà el torn de DJ Xols. Productora i discjòquei, Xols ha punxat a diferents sales de la ciutat i a festivals com el Primavera Sound, on vam poder-la veure l’any passat. Identitat i energia són els segells de les seves sessions.

 

La celebració com a un espai polític i de lluita contra l’LGTBI-fòbia

Un dia abans, dissabte 16, a les 18.00 h, serà el moment de la reflexió. Sarai García Cumplido conduirà una conversa digital amb què les quatre artistes volen posar el focus sobre la festa i la celebració com a espai polític i de lluita contra l’LGTBI-fòbia. El diàleg es podrà seguir en directe, també a través de la plataforma Zoom.

L’accés directe a les dues activitats estarà disponible al web del Centre LGTBI i a les seves xarxes socials.Compartiu aquest contingut