Les platges de la ciutat obriran per passejar-hi a partir de dimecres 20 de maig de 6 a 20 hores : Servei de Premsa

Les platges de la ciutat obriran per passejar-hi a partir de dimecres 20 de maig de 6 a 20 hores

16/05/2020Temps estimat de lectura: 5 minuts

Totes les platges de la ciutat obriran en horari diürn, de 6 a 20 hores, a partir de dimecres. S’hi podrà accedir per passejar-hi però es manté la prohibició d’estar-s’hi i el bany recreatiu. De 6 a 10 hores es manté com a franja per practicar esports d’aigua

També dimecres vinent tots els parcs de la ciutat restaran oberts al públic en l’horari habitual, per als usos previstos de l’actual fase de desconfinament. El Park Güell obre portes per al veïnat com a zona de passeig i connectivitat, però les visites s’iniciaren en futures fases de desescalada

A partir del pròxim dilluns 18 de maig es reprèn el servei de recollida de residus voluminosos a tots els barris de la ciutat. Es recorda a la ciutadania que cal respectar els dies de recollida i l’horari de baixar els mobles i trastos al carrer, de 20 a 22 hores

A partir del pròxim dimecres 20 de maig, totes les platges de Barcelona obriran per a passejar-hi i fer esport des de les 6 hores del matí fins a les 20 hores del vespre, cada ús en la franja corresponent. Durant tota la jornada es podrà accedir a la sorra per passejar i es manté la franja esportiva del matí, de 6 a 10 hores, per a la pràctica esportiva individual. Les platges però, no s’habiliten com a zona d’estada ni per al bany recreatiu, que resta prohibit, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Per tant, a partir del dimecres 20 de maig, els usos i horaris de les platges són els següents:

 

Obertura de tots els parcs

A partir de dimecres 20 de maig tots els parcs de la ciutat restaran oberts al públic. Fins ara se n’han obert un total de 80, i ara s’obren la resta fins arribar als 148 parcs que tenen accés amb porta de tancament. A més, per facilitar la pràctica esportiva, un total de 22 parcs avancen l’hora d’obertura a les 8h del matí, en comptes de fer-ho en l’horari habitual, que era les 10h. Els 3 parcs de la ciutat que tenen un centre educatiu a dins, obriran un accés a partir de dimarts per facilitar l’entrada de les famílies per fer la preinscripció escolar.

Pel que fa al Park Güell obrirà per al veïnat, per facilitar el passeig, la pràctica esportiva i la connectivitat de la zona. En canvi, en l’actual fase de desescalada, no s’obre per a visites culturals. Cal tenir en compte, que com a la resta de parc, restarà restringit l’accés a les zones de joc infantil i els berenadors.

L’Ajuntament de Barcelona recorda que el tancament dels parcs durant dos mesos ha fet que la natura i el verd s’hagi reforçat i renovat i hagi guanyat espai a la ciutat. Des de l’obertura, els equips de jardiners i jardineres han vist flora i fauna en zones on feia anys que no es veien. Les principals característiques de l’expansió espontània del verd i la fauna són les següents:

Els equips de jardiners i jardineres estan fent les tasques de manteniment corresponents als parcs i jardins, però de moment no s’ha procedit a la sega. Durant aquests dies s’està estudiant quin serà el manteniment que es fa a cada zona verda i en el conjunt de l’arbrat per intentar posar de relleu aquesta expansió espontània de vegetació i el seu valor ecològic. L’Ajuntament de Barcelona fa anys que impulsa una gestió del verd ecològica i que afavoreix la naturalització, permetent una major diversitat de plantes que conformen hàbitats saludables per a la ciutadania i que permeten una millor conservació de la biodiversitat.

 

Es marxa el servei de recollida de mobles i trastos vells

A partir del pròxim dilluns 18 de maig, es reprèn a tota la ciutat el servei de recollida de residus voluminosos. Es recorda a tota la ciutadania que cada carrer de Barcelona té assignat un dia de la setmana en què es poden baixar al carrer els mobles i estris domèstics vells perquè els equips de neteja en facin la recollida.

El dia assignat es pot consultar al portal de tràmits de l’Ajuntament de Barcelona. Aquests mobles i trastos vells es poden baixar al carrer el dia assignat entre les 20 i les 22 hores. Han de deixar-se a la vorera, sense molestar el pas de vianants i el més a prop de la calçada per no obstaculitzar la línia de la façana. Es recorda també que no es pot deixar runa, escombraries, roba, vidres ni electrodomèstics. Aquests residus de mida més gran es poder portar als punts verds de zona, que estan oberts de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i dissabte i diumenge de 9.15 a 12.45 hores. De moment no es restableix el servei de recollida de mobles i trastos vells sota petició a la porta de casa, només el del dia fixat a peu de carrer.

Els serveis de neteja de la ciutat s’estan ampliant compassant els usos que la ciutadania pot fer en les diferents fases de desescalada. Des de dilluns passat, els equips de neteja de carrers s’han ampliat fins al 66 – 75%, s’ha reprès el servei de neteja de pintades al 50% i han obert els punts verd de barri, mòbil i de zona en horari de matí.

Durant el confinament els residus domèstics a la ciutat de Barcelona han baixat un 9%, mentre que la recollida de circuits comercials ha baixat un 46% en consonància amb la reducció de l’activitat comercial.

Pel que fa a les fraccions de recollida, la fracció resta i orgànica han disminuït, un 13% i un 5% respectivament, mentre que s’ha registrat un increment de la fracció paper-cartró, un 5% i dels envasos, un 9%. El vidre domèstic s’ha mantingut als nivells habituals.

 

 

Material relacionat

Declaracions Eloi Badia (Vídeo, MP4)

Declaracions Eloi Badia (Vídeo, MP4)

Declaracions Eloi Badia (Àudio, WAV)

Paraules clau

COVID-19/ platges/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina