Ajuntament i Generalitat proposen que Barcelona i la seva regió metropolitana passin a la fase 1 el proper dilluns 25 de maig : Servei de Premsa

Ajuntament i Generalitat proposen que Barcelona i la seva regió metropolitana passin a la fase 1 el proper dilluns 25 de maig

18/05/2020

La proposta s’han enviat aquest dilluns al govern de l’Estat i permetria reunions de fins a 10 persones i la reobertura dels terrasses d’establiments de restauració

“Volem seguir avançant i per això cal que siguem responsables i prudents com de fet ha estat fins ara gràcies al comportament de la ciutadania”, ha expressat l’alcaldessa Ada Colau

L’Ajuntament de Barcelona i el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya han enviat aquest dilluns al govern espanyol la seva proposta perquè Barcelona i la seva àrea metropolitana passin a la fase 1 a partir del proper dilluns 25 de maig. Aquesta proposta per seguir lluitant contra la Covid-19 s’ha treballat de manera coordinada i compartida en el marc de l’oficina conjunta posada en marxa pel Govern de la Generalitat i l’Ajuntament per controlar que aquesta desescalada es faci de forma controlada i segura.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha recordat que ja fa dues setmanes que es va crear aquesta oficina conjunta per planificar l’etapa del desconfinament i que “fruit d’aquesta feina conjunta i de coordinació entre administracions” i a la bona evolució de les dades ara és factible fer aquesta proposta. “Volem seguir avançant i per això cal que siguem responsables i prudents, com de fet ha estat fins ara gràcies al comportament de la ciutadania que ha estat molt responsable”, ha afegit l’alcaldessa. Colau ha recordat també que des d’aquest dilluns la ciutat ha posat en pràctica la fase 0 avançada, amb l’obertura de fins al 80% dels petits comerços, quelcom que ha celebrat perquè permet “poc a poc anar recuperant la vida als barris de la ciutat i tota l’activitat econòmica”.

L’avançament d’una fase a una altra en general, però especialment pel que fa a la capital catalana i a la seva àrea metropolitana, es basa en la conjunció de múltiples factors. Així, i més enllà del fet que hagin passat més dies des de les primeres propostes, s’està constatant que es manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic, bàsicament, la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva. Igualment, s’ha impulsat des de fa dies la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PRC a l’atenció primària, la qual cosa fa concloure que ja és un bon moment per a fer aquest pas de fase.

Als territoris que avancen a la primera fase es reprèn l’activitat esportiva, tant professional com no professional, amb l’aplicació de restriccions i mesures d’higiene i seguretat. També és possible reunir fins a 10 persones -sempre que resideixin a la mateixa regió sanitària, doncs sí està permès ja desplaçar-se dins la mateixa regió sanitària- ja sigui a l’aire lliure, als domicilis o a les terrasses d’establiments de restauració. En aquest sentit, les terrasses poden obrir amb la meitat del seu aforament habitual, i es pot anar a comprar o gaudir de serveis en establiments, sense cita prèvia, sempre que no superin els 400 metres quadrats; també és possible allotjar-se en hotels i establiments turístics sense fer ús de les zones comunes. En l’àmbit de la cultura, es pot assistir a espectacles d’un màxim de 30 persones en espais tancats o 200 a l’aire lliure, visitar museus amb el 30% de l’aforament i anar a biblioteques per a préstec i devolució de materials. Per últim, es pot anar a llocs de culte si no se supera un terç de l’aforament i celebrar vetlles i enterraments de fins a 10 persones en espais tancats, per exemple.Compartiu aquest contingut