Afectacions a la mobilitat a causa de les obres de l’estació de Pl. Catalunya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya : Servei de Premsa

Afectacions a la mobilitat a causa de les obres de l’estació de Pl. Catalunya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

19/05/2020

Després que les obres s’hagin interromput durant l’Estat d’Alarma, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reprèn les obres de millora i allargament de les vies i les andanes a l’estació de plaça Catalunya

A causa dels treballs el carrer Pelai restarà tallat al trànsit des del 20 de maig fins al 31 d’agost, quedant només un carril obert destinat al transport públic (busos i taxis), al veïnat, als vehicles d’emergències i als de mercaderies

El trànsit privat amb destinació a la Rambla s’haurà de desviar per la Gran Via de les Corts Catalanes i la Rambla de Catalunya, que s’habilitarà en sentit descendent. Aquell que tingui com a destinació Via Laietana haurà de circular per Gran Via de les Corts Catalanes i Pau Claris

A  causa dels treballs de les obres d’allargament de les vies i les andanes de l’estació Pl. Catalunya que duu a terme Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), a partir de demà dimecres, 20 de maig, es produiran afectacions importants a la mobilitat del carrer Pelai i al seu entorn.

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Comitè d’Obres i Mobilitat, on treballen conjuntament els equips municipals de coordinació d’obres, mobilitat, Guàrdia Urbana i districtes, s’ha coordinat amb FGC i TMB per minimitzar les afectacions i establir itineraris alternatius.

FGC està habilitant l’estació de Plaça Catalunya per realitzar entrades automàtiques dels trens, millorar la seguretat ferroviària i la funcionalitat de l’estació amb l’allargament de les vies i de les andanes. Per aquest motiu, durant el mes de març va començar a enderrocar les antigues dependències i, per temes estructurals, també va demolir el sostre del vestíbul de connexió entre Metro i FGC per fer una reconstrucció de l’estructura.

Les obres es van interrompre amb la declaració de l’Estat d’Alarma, excepte els treballs més urgents per garantir la integritat estructural de l’obra. Ara es reprenen i comportaran restriccions a la circulació del carrer Pelai.

Ahir es van iniciar les ocupacions de carrils i a partir de demà, 20 de maig, es talla el trànsit al carrer Pelai fins al proper 31 d’agost. Durant aquest temps, aquesta via quedarà amb un únic carril de circulació operatiu que estarà destinat al transport públic (busos i taxis), al veïnat, als vehicles d’emergències i als de mercaderies.

El trànsit privat amb destinació a la Rambla no podrà baixar per Pelai i s’haurà de desviar per la Gran Via de les Corts Catalanes i la Rambla de Catalunya, que s’habilitarà en sentit descendent. Per la seva banda, aquell que tingui com a destinació Via Laietana, haurà de circular per Gran Via de les Corts Catalanes i Pau Claris per enllaçar amb Via Laietana. Pel carrer de Balmes només podran circular en sentit descendent els autobusos i aquells que tinguin com a destinació el carrer Bergara (vehicles del veïnat, mercaderies i els que hagin d’accedir als aparcaments subterranis).

La intervenció també comportarà l’anul·lació del pas de vianants actualment existent que connecta la Rambla amb el costat Llobregat de plaça Catalunya. Es pintarà un nou pas al carrer Pelai, al costat dels accessos de metro i estació de tren de FGC.

Els autobusos que fan part del seu itinerari per l’àmbit afectat estaran sotmesos a petites variacions de recorregut i alguna modificació de les parades habituals, que es traslladaran al punt més proper possible. Es senyalitzarà i s’informarà sobre les possibles afectacions. La Zona Bus de plaça Catalunya també quedarà afectada per les obres.

L’Ajuntament de Barcelona ha fet sessions informatives amb associacions de veïns, hotelers i comerciants de l’entorn per donar a conèixer les afectacions. A banda, s’editen avisos informatius per tot l’àmbit d’influència, es posa senyalització a les instal·lacions ferroviàries i es fan avisos als mitjans de comunicació.Compartiu aquest contingut