Joves i adolescents de Sant Andreu protagonistes d’una sèrie documental sobre el confinament impulsada per l’Espai Jove Garcilaso : Servei de Premsa

Joves i adolescents de Sant Andreu protagonistes d’una sèrie documental sobre el confinament impulsada per l’Espai Jove Garcilaso

22/05/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El servei d’audiovisuals de l’Espai Jove Garcilaso, amb la col·laboració dels serveis de dinamització juvenil del districte de Sant Andreu, del pla comunitari de Navas, i del Servei d’Intervenció a l’Espai Públic (SIEP) Sant Andreu, estrena avui la sèrie documental “Des de casa”, sobre el confinament viscut per 16 joves i adolescents dels diferents barris del districte de Sant Andreu.

El testimoni del confinament explicat per ells i elles i enregistrat durant els dies del confinament total, en concret entre els dies 4 i 7 d’abril. Es tracta d’un projecte per recollir i preservar la memòria de l’experiència viscuda en la intimitat de les cases, convertides de sobte i arran de la pandèmia de la COVID-19 en espais virtuals compartits i llocs de trobada a través de les xarxes, de les vídeo trucades, o de les trobades telemàtiques.

 

 

La sèrie documental que s’estrena avui té 10 capítols, i aborda en cadascun d’aquests episodis diferents aspectes d’aquesta vivència insòlita, sempre des de la perspectiva més íntima i personal dels i de les joves i adolescents protagonistes. Així doncs, l’estat d’ànim d’un dia de confinament, els entreteniments quan l’oci s’ha de practicar des de casa i només a casa, les relacions amb la família, amb les amistats, les preocupacions que afloren amb la nova situació, l’estudi, la feina, com es percep el futur… són alguns dels fils conductors d’aquest projecte audiovisual.

Les persones joves i adolescents que participen en la sèrie documental van ser atretes cap al projecte a través de diferents vies. Per una banda, hi participen algunes de les persones que ja estaven vinculades als tallers audiovisuals de l’Espai Jove Garcilaso. Per una altra banda, s’hi han sumat altres usuaris i usuàries d’aquest equipament, i finalment s’hi ha apuntat joves a través del servei de dinamització juvenil del districte de Sant Andreu.

Tots i totes les participants van fer els enregistraments a casa seva els mateixos dies d’abril, per tal que la temporalitat fos la mateixa per a tothom i per tant, tots i totes les protagonistes estaven vivint la mateixa situació i el mateix context quan van fer els seus vídeos.

Avui s’estrena el primer capítol de la sèrie, que aborda com va ser el dia a dia del confinament total. Els següents episodis s’aniran difonent cada quinze dies a través de la xarxa Vimeo, accessibles en aquest enllaç: https://vimeo.com/showcase/7136076

L’Espai Jove Garcilaso és un espai de referència per a joves del districte de Sant Andreu i és actualment un dels Espais Joves de la ciutat de Barcelona que integra el Pla d’equipaments juvenils aprovat al maig de 2008. L’espai jove es va inaugurar al maig de 1999 i en l’actualitat ocupa set de les nou plantes de l’equipament del Centre Garcilaso. Ofereix diferents serveis i desenvolupa projectes diversos sota un mateix programa educatiu. Inclou el Punt d’Informació Juvenil,  l’Espai associatiu, i compta amb sales d’estudi, serveis de dinamització juvenil, sala d’adolescents, intercanviador juvenil, un projecte musical i audiovisual, l’espai de creixement personal pròpolis i el programa Aquí t’escoltem.

 





Paraules clau

COVID-19/ Espai Jove Garcilaso/ joves/ Sant Andreu/