El 40% de les terrasses de Barcelona han obert : Servei de Premsa

El 40% de les terrasses de Barcelona han obert

25/05/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El 40% de les 5.500 terrasses de Barcelona han obert avui, un cop la ciutat s’ha incorporat a la Fase 1 de la desescalada. Les obertures no s’han concentrat a primera hora, sinó que han anat obrint durant el dia, mentre que molts dels establiments que no han obert han traslladat la seva voluntat de fer-ho en els propers dies. Les dades s’han obtingut a partir de la informació dels serveis de Comerç de cada un dels districtes.

El percentatge entre districtes varia des del 23% de Sants-Montjuïc fins al 75% d’Horta-Guinardó. Com ja va succeir ara fa una setmana en el cas dels comerços, els districtes amb un percentatge més baix d’obertures són també aquells que tenen més terrasses.

Districte (Percentatge d’obertura)
Ciutat Vella: 25%
Eixample: 38%
Sants-Montjuïc: 23%
Les Corts: 58%
Sarrià-Sant Gervasi: 23%
Gràcia 36%
Horta-Guinardó: 75%
Nou Barris: 43%
Sant Andreu: 40%
Sant Martí: 37%

La regidora de Comerç, Mercats, Consum, Hisenda i Règim Intern, Montserrat Ballarín, ha recordat que el sector de la restauració i les terrasses “són un sector molt important no només per a l’economia i l’ocupació de la ciutat, sinó també per la socialització, que ara serà tan important per recuperar la normalitat poc a poc. Les terrasses formen part de la nostra cultura i també de la nostra identitat. Des de l’Ajuntament estem treballant per contribuir a què aquesta obertura es faci en les millors condicions possible”.

Per reactivar l’activitat econòmica, el Govern ha pres diferents mesures per tal que la restauració i els establiments comercials de proximitat disposin de manera temporal i excepcional de més superficie. S’estima que el 93% de les 5.500 terrasses actuals podran mantenir o ampliar la capacitat actual. D’altra banda, el consistori ha introduït també mesures fiscals per afavorir la viabilitat d’aquests establiments. Es reduirà un 75% la taxa de terrasses fins a finals de 2020, en base a la interpretació de les ordenances d’acord amb la situació derivada de la Covid-19, una mesura que es suma al fet que els restauradors no han de pagar res durant l’estat d’alarma.





Paraules clau

COVID-19/ desescalada/ fase 1/ terrasses/