Generalitat i Ajuntament de Barcelona comencen a desmuntar dos dels quatre Pavellons Salut de la ciutat : Servei de Premsa

Generalitat i Ajuntament de Barcelona comencen a desmuntar dos dels quatre Pavellons Salut de la ciutat

25/05/2020

Queda actiu i a disposició del servei sanitari el Pavelló Salut Vall d’Hebron, que funciona actualment com a Hospital de Dia Polivalent. S’està avaluant quan es pot fer el desmuntatge del Pavelló Salut de l’INEFC.

Avui han començat les tasques de desmuntatge dels Pavellons Salut CEM Guinardó i Claror Marítim, poliesportius que han funcionat com a extensions de l’Hospital del Mar i l’Hospital de Sant Pau per fer front a l’emergència sanitària provocada per la COVID-19

L’emmagatzematge del material desinstal·lat es farà de forma que sigui ràpid un eventual nou muntatge en cas de rebrot

El comitè de direcció del Conveni Pavellons Salut, format per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona ha acordat el desmuntatge de dos Pavellons Salut i es manté actiu el pavelló de la Vall d’Hebron.

El CEM Olímpics Vall d’Hebron funciona actualment com a Hospital de Dia Polivalent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i des de dilluns passat fa proves PCR als pacients que requereixen ingrés hospitalari, que tenen visita amb un gabinet o que se’ls ha de fer qualsevol procediment que comporti manipulació de les vies aèries o risc d’aerosol. Aquesta mesura permet alliberar els mòduls de l’Hospital, on es feien fins ara les proves PCR, i recuperar-los per a visites ambulatòries. La data d’habilitació d’aquest Pavelló Salut acaba amb el decret de l’estat d’alarma, però s’estan preveient fases esglaonades i disposició parcial de l’espai, si s’escau, per a la complementarietat com a pavelló esportiu aquest estiu i pavelló sanitari.

El Pavelló Salut instal·lat a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), amb capacitat de 252 llits, continua muntat i s’està avaluant quan es podria fer la seva desinstal·lació.

El comitè de direcció també ha acordat el desmuntatge dels Pavellons Salut CEM Guinardó i Claror Marítim, que han funcionat aquests darrers mesos com a extensions de l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar per fer front a la crisi sanitària provocada per la COVID-19. Tots dos Pavellons Salut han deixat d’estar ocupats gràcies al descens de casos.

El desmuntatge dels dos espais ha començat avui i es preveu que en 15 dies els poliesportius estiguin a disposició dels seus gestors perquè els reobrin quan les condicions sanitàries així ho permetin.

L’emmagatzematge dels dispositius es farà de forma que sigui àgil un eventual nou muntatge en cas de rebrot.Compartiu aquest contingut