Gràcia treballa per adaptar la festa major a les mesures de prevenció en el marc de la Covid-19 : Servei de Premsa

Gràcia treballa per adaptar la festa major a les mesures de prevenció en el marc de la Covid-19

05/06/2020

La Fundació Festa Major de Gràcia, les comissions de carrers i l’Ajuntament de Barcelona treballen un document per adaptar les activitats a les recomanacions de salut pública. Aquesta proposta es tractarà en una reunió amb festers i regidor el pròxim dilluns

Es limitarà el nombre d’activitats de forma general, que es realitzaran amb limitació d’aforament i cita prèvia de forma general

La festa manté les dates, del 15 al 21 d’agost. Enguany no hi haurà festa nocturna, concerts o balls de nit o matinada. Les activitats obertes al públic acabaran com a màxim a les 23 hores          

El pregó es farà amb un aforament limitat en interior i es retransmetrà en directe via telemàtica. El mateix dia del pregó s’atorgarà un reconeixement de festa major a carrers i places

La Fundació Festa Major de Gràcia i l’Ajuntament de Barcelona treballen des de fa setmanes en un document per adaptar la festa major d’enguany a les recomanacions de salut pública i que treballaran amb les comissions de carrers.

Totes les activitats que es facin hauran de complir amb el distanciament social establert i per tant s’introduiran mesures de control de l’aforament, desinfecció dels espais, activitats amb cita prèvia i una senyalèctica específica amb totes les mesures preventives per a la salut dels veïns i les veïnes.

Pel que fa als guarnits dels carrers, un dels emblemes de la festa, la proposta apunta que els carrers puguin fer un guarnit simbòlic al sostre. En canvi, es proposa que no hi hagi elements dels guarnit a terra, portalades ni escenaris per facilitar l’accés als carrers, i s’haurà de regular l’aforament perquè en tot cas es pugui mantenir la distància de seguretat.

A banda dels carrers, també es proposen alguns espais comuns per a la festa que podran fer activitats, controlant també l’aforament i amb garantia de mantenir la distància social. El document recull, a més, la necessitat que les activitats en les zones comunes acabin com a màxim a les 23 hores i que no es faci festa nocturna, concerts o balls de nit i matinada.

La festa mantindrà les dates habituals, del 15 al 21 d’agost, i el pregó es farà el dia 14. El pregó es es llegirà en un interior amb l’aforament recomanat en aquell moment i es retransmetrà en directe. Aquest mateix dia es farà un reconeixement als carrers i places a qui se’ls lliurarà un present de festa major.

El pròxim dilluns, la Fundació, l’Ajuntament i els carrers es trobaran per tancar els detalls de la proposta, que aposta per una festa més veïnal seguint en tot moment les recomanacions de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i protecció civil.Compartiu aquest contingut