L’Ajuntament de Barcelona inicia l’ampliació de l’AREA a sis districtes de la ciutat : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona inicia l’ampliació de l’AREA a sis districtes de la ciutat

13/06/2020

El Govern municipal comença així les actuacions per estendre les zones d’aparcament regulat en superfície amb l’objectiu de millorar l’espai públic i contribuir a la mobilitat sostenible, donant compliment als objectius del Pla de Mobilitat Urbana (PMU)

En els propers mesos es regularan 9.558 noves places als districtes de Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. A més, se senyalitzaran 3.186 places d’estacionament per a motos

Es prioritzen les zones amb manca d’estacionament per a residents, i que han vist incrementada la presència de vehicles forans

Un cop finalitzi aquesta primera fase d’ampliació, la previsió és continuar les actuacions fins assolir la regulació pràcticament total de l’estacionament en superfície a tota la ciutat, durant aquest mandat

L’Ajuntament de Barcelona adapta la mobilitat de la ciutat a la sortida progressiva del confinament provocat per l’emergència sanitària de la COVID-19. Els principals objectius contemplats a la mesura de Govern “Una nova mobilitat sostenible en un nou espai públic”,  passen per l’adopció de mesures que assegurin les màximes garanties sanitàries en els desplaçaments a la ciutadania i que, alhora, tornin a encaminar la mobilitat cap als objectius del Pla de Mobilitat Urbana (PMU), fomentant l’anar a peu, en transport públic i en bicicleta. En aquest marc, el Govern municipal inicia una de les actuacions previstes a la mesura com és l’extensió de les zones d’aparcament regulat en superfície, per tal d’anar disminuint progressivament el pes dels desplaçaments en vehicle privat.

Barcelona té actualment 49.823 places d’estacionament regulat en superfície per cotxes, sense considerar les places reservades: 7.716 d’AREA Blava per fomentar la rotació de vehicles al voltant de zones amb un ús intensiu, 38.817 d’AREA Verda amb preferència per a residents però possibilitat d’ús forà i 3.290 d’AREA Exclusiva residents. A banda, hi ha senyalitzades 74.394 places d’aparcament per motos i 9.575 per càrrega i descàrrega. Es calcula que en total resten 55.905 places d’estacionament no regulat a tota Barcelona.

 

 

Davant de l’increment progressiu del trànsit privat a la ciutat, especialment a partir de la crisi de la COVID-19, l’Ajuntament de Barcelona inicia l’ampliació de les places regulades, prioritzant aquelles zones on la regulació de l’aparcament més beneficiï als residents, i a on hagi incrementat la presència de vehicles forans, amb la previsió d’assolir la regulació pràcticament total de l’estacionament en superfície de la ciutat durant aquest mandat.

 

[…]

 

Descarregar nota de premsa en format PDFCompartiu aquest contingut