L’Ajuntament i la Direcció General de Drets Animals s’alineen per impulsar polítiques de benestar animal : Servei de Premsa

L’Ajuntament i la Direcció General de Drets Animals s’alineen per impulsar polítiques de benestar animal

22/06/2020

La tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, i el Director General de Drets Animals, Sergio García Torres, s’han reunit avui amb l’objectiu d’establir mecanismes de col·laboració i d’impulsar polítiques de benestar animal

Les entitats del Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals han transmès al Director General les seves inquietuds i propostes respecte al projecte de Llei de Benestar Animal

La tercera tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, s’ha reunit avui amb el Director General de Drets Animals, Sergio García Torres, amb l’objectiu d’establir mecanismes de treball compartit entres ambdues administracions i col·laborar en l’elaboració del projecte de Llei de Benestar Animal.

La Direcció General de Drets Animal, de nova creació en el Govern de l’Estat, depèn de la Vicepresidència Segona de Drets Socials i Agenda 2030. L’Ajuntament de Barcelona va celebrar la creació de la mateixa i avui han tingut l’oportunitat d’intercanviar impressions i expressar el compromís de col·laboració per garantir el benestar animal.

 

 

El Director General de Drets Animals ha manifestat el seu interès en conèixer les iniciatives pioneres en benestar i protecció animal que es desenvolupen des de l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de “poder treballar en sinèrgies comunes a l’hora d’implementar-les a nivell estatal”.

La tinenta d’alcaldia ha posat en valor el compromís de Barcelona amb el benestar animal i ha explicat al Director General els expedients sancionadors, pioners a l’Estat, que s’han tramitat per presumptes delictes de maltractament animals i comerç il·lícit. També li ha detallat l’Ordenança de protecció, tinença i venda d’animals de l’Ajuntament que, tot i ser molt avançada i solvent, la tinenta ha matisat que “és necessari l’avanç de determinades normatives estatals per poder donar les garanties de benestar que mereixen els animals i no haver d’arribar a expedients sancionadors o als jutjats, actuant més i millor en la prevenció”.

Durant la reunió, la tinenta ha traslladat al Director General la seva voluntat i predisposició  a col·laborar i incidir en polítiques estatals que es desenvolupin a curt i mig termini, per tal de sumar esforços entre les distintes administracions i permetre, d’aquesta manera, que les polítiques d’àmbit local assoleixin un major impacte. “El nostre deure és avançar junts i crear sinergies que enriqueixin i empoderin l’acció de les administracions i de les entitats i persones que treballen en l’àmbit del benestar animal” ha afegit Bonet.

Les polítiques de benestar animal a la ciutat de Barcelona no serien possibles sense la implicació i col·laboració de la ciutadania i les entitats de la ciutat compromeses amb la biodiversitat i els drets dels animals. Per aquesta raó, aprofitant la visita, s’ha celebrat una sessió no reglada amb les entitats del Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals on han participat el Director General i la tercera tinenta d’alcaldia. Sergio García Torres ha exposat a les entitats la voluntat de la Direcció General i els plans a desenvolupar a curt i mig termini. Per la seva banda, les entitats han compartit les seves experiències i  inquietuds i han transmès diferents propostes i punts de vista respecte al projecte de Llei de Benestar Animal.

Per acabar, el Director General de Drets Animals ha visitat el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) per conèixer el funcionament de l’equipament durant l’estat d’alarma i agrair a l’equip de professionals i voluntaris la seva feina per garantir la cura i el benestar animals en aquesta situació extraordinària.

 

 Compartiu aquest contingut