Dispositiu per a la revetlla de Sant Joan : Servei de Premsa

Dispositiu per a la revetlla de Sant Joan

23/06/2020

Les platges de la ciutat restaran tancades aquesta nit de revetlla entre les 20 hores d’avui 23 de juny i les 10 hores de demà

Els parcs de la ciutat romandran tancats durant la nit com és habitual. Per facilitar el tancament dels parcs a partir de les 13.30 hores només se’n podrà sortir i a les 15 hores quedaran tancats

L’Ajuntament de Barcelona recomana celebrar una revetlla familiar i a prop de casa, evitar aglomeracions i desplaçaments. El metro funcionarà fins a les 2 hores de la matinada

El dispositiu de neteja per la revetlla de Sant Joan estarà format per 115 equips i un total de 281 treballadors i treballadores

Tots els serveis municipals estan activats per a la celebració de la revetlla de Sant Joan, que es recomana que sigui familiar, en grups reduïts i a prop de casa. L’Ajuntament de Barcelona recomana evitar les aglomeracions i els desplaçaments i complir amb totes les mesures de prevenció: mantenir la distància entre persones d’1,5 metres, fer servir la mascareta i rentar-se les mans sovint.

El servei de metro tancarà a les 2 hores de la matinada i obrirà al dia següent en l’horari habitual, a les 5 hores del matí.

Totes les platges de la ciutat restaran tancades a partir de les 20 hores d’avui i no estarà permès l’accés durant la nit i matinada. A partir de les 19 hores, es restringirà l’accés per poder fer el tancament a les 20h. Les guinguetes de totes les platges també tancaran a les vuit del vespre. La reobertura de les platges es farà demà 24 de juny a les 10 hores amb el funcionament habitual de regulació dels accessos per evitar aglomeració de persones.

Pel que fa als parcs, durant la nit romandran tancats com és habitual. El tancament s’avançarà a les 15h tot i que l’accés es restringirà a partir de les 13.30 hores. Els parcs quedaran degudament senyalitzats a l’hora del seu tancament. Es recorda també que per preservar la vegetació està prohibit llençar petards a dins del parcs.

 

Dispositiu de Bombers de Barcelona i Guàrdia Urbana

Aquesta nit i matinada el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) també posa en marxa el seu dispositiu per tal de donar resposta a les necessitats de la ciutadania. Els efectius de Bombers de Barcelona atendran les possibles demandes que es puguin produir.

Durant aquesta nit es prestarà una major atenció a la zona forestal, perllongant el dispositiu de vigilància en aquest àmbit de la ciutat fins ben entrada la matinada. En aquest sentit, el cos de Bombers recorda el perill i la necessitat de coresponsabilització per evitar el llançament de pirotècnia a prop de les zones forestals de la ciutat.

Enguany les fogueres no estan autoritzades i només es permeten foguerons de petit format sempre que estiguin degudament encerclats i amb aforament reduït. La superfície màxima és d’un metre quadrat i hauran de fer-se dins un brase, graella o superfície feta de totxanes i sauló. El cos de Bombers, que estableix aquestes condicions mínimes, fa les inspeccions a l’entorn dels foguerons per assegurar i garantir que no hi conflueixin circumstàncies de risc, donant suport a l’acció dels Districtes.

Per la seva banda, des de la Guàrdia Urbana es treballa perquè tothom pugui gaudir d’aquesta festa de forma tranquil•la i amb les màximes garanties de seguretat. El cos de policia de la ciutat també vetllarà per minimitzar les molèsties i qualsevol perill per a les persones i els béns públics o privats.

Aquesta nit es desplega un dispositiu a tota la ciutat mantenint especial atenció als espais on es puguin produir aglomeracions de persones per tal que es respecti les mesures que es marquen per fer front a l’emergència sanitària.

També es treballa per evitar la venda no autoritzada d’aliments ni de begudes alcohòliques ni de qualsevol altre substància no permesa.

La Guàrdia Urbana mantindrà especial atenció en els indrets on es trobin llocs amb llenya, fustes o materials emmagatzemats que puguin ser utilitzats per encendre fogueres sense autorització i a la zona forestal del Parc de Collserola (Sarrià – Sant Gervasi, Horta –Guinardó i Nou Barris).

Aquesta nit de revetlla també s’establiran controls preventius d’alcoholèmia i drogues a tota la ciutat per prevenir possibles riscos en la conducció. Els agents podran realitzar també restriccions de mobilitat en determinades zones per evitar aglomeracions.

 

Dispositiu de neteja

El dispositiu de neteja per aquesta nit de revetlla canvia respecte a anys anteriors. Tot i el tancament de platges i que es preveuen festes amb un format més reduït, els serveis de neteja es dimensionen per donar resposta a qualsevol situació que es pugui produir.

Per aquest motiu es dota el servei de màxima polivalència i flexibilitat per poder fer front a les diferents necessitats de neteja i amb l’objectiu prioritari de normalitzar la neteja de la ciutat durant les primeres hores del matí del dia 24 de juny. El dispositiu de neteja de la revetlla de Sant Joan estarà format per 115 equips amb un total de 281 treballadors i treballadores al conjunt de la ciutat.Compartiu aquest contingut