Una exposició a l’aire lliure a l’exterior del parc de la Ciutadella mostra fotografies de la ciutat durant el confinament fetes per la ciutadania : Servei de Premsa

Una exposició a l’aire lliure a l’exterior del parc de la Ciutadella mostra fotografies de la ciutat durant el confinament fetes per la ciutadania

25/06/2020

La mostra forma part de la iniciativa del festival de fotografia PHoto España i és fruït d’una crida a la ciutadania a través de les xarxes socials

Les imatges es podran veure des d’aquest 25 de juny i fins al 31 d’agost a la reixa exterior del parc de la Ciutadella al passeig de Pujades

Una cinquantena de fotografies fetes per la ciutadania durant les setmanes més dures del confinament quedaran exposades aquest estiu al passeig de Pujades, a l’exterior de les reixes del parc de la Ciutadella. La mostra, que es podrà veure fins al 31 d’agost, és fruït d’una crida a la ciutadania a través de les xarxes socials realitzada pel festival de fotografia PHoto España, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, per capturar la ciutat des dels balcons i les finestres de les cases de veïns i veïnes.

El resultat vol ser un homenatge a la ciutadania pel seu esforç i compromís solidari, i un resum de les escenes habituals viscudes en la quotidianitat de la ciutat confinada. Per a la mostra s’han seleccionat 50 fotografies d’entre el total de 1.748 rebudes a través de les xarxes socials. Les fotografies retraten moments com els aplaudiments al personal sanitari, la tasca dels serveis essencials, l’apropiació dels balcons com a espai quotidià i la vida comunitària de balcó a balcó, la relació amb amics i familiars a través de videotrucades, així com el dia a dia de molts infants i les noves formes de relació i convivència als carrers i places, amb les cues a comerços, les distàncies socials i les mascaretes.

 

 

L’exposició al passeig de Picasso es posa en marxa simultàniament a una cinquantena de ciutats de tot l’Estat que també han participat en la iniciativa de PHoto España i serveix com a inauguració del festival, que té lloc a Madrid. A tot l’Estat, la crida a través de les xarxes socials va recollir més de 60.000 fotografies entre principis d’abril i mitjans de maig.Compartiu aquest contingut