Oberta la segona convocatòria de subvencions pel clima : Servei de Premsa

Oberta la segona convocatòria de subvencions pel clima

26/06/2020

Es tracta d’una convocatòria per incentivar projectes que promoguin la lluita contra la crisi climàtica i propostes per assolir els objectius que s’estableixen a la Declaració d’Emergència Climàtica i el Pla Clima

L’import màxim que se subvencionarà és el 80% del cost del projecte fins a un màxim de 20.000 euros i s’haurà de desenvolupar en un màxim de 12 mesos

La presentació de sol·licituds s’ha de fer de forma telemàtica al portal de tràmits de l’Ajuntament de Barcelona fins al pròxim 24 de juliol

L’Ajuntament de Barcelona obre la segona convocatòria de Subvencions pel Clima, una iniciativa que busca incentivar projectes que promouen la lluita contra l’emergència climàtica que viu la ciutat i propostes amb solucions per assolir els objectius que s’estableixen tant a la Declaració d’Emergència Climàtica com al Pla Clima.

L’objectiu és d’una banda, potenciar la implicació ciutadana i donar suport a projectes col·lectives en aquest àmbit. I de l’altra, el treball en processos de cocreació amb diverses entitats.

El marc que regula aquestes subvencions és el règim general de subvencions de concurrència competitiva. Això vol dir que per presentar-se a la convocatòria, en cada projecte ha d’haver-hi implicació de com a mínim tres entitats jurídiques. Malgrat l’agrupació d’entitats, cada iniciativa definirà un únic interlocutor i el lideratge serà d’una entitat que sigui membre de la Xarxa Barcelona + Sostenible.

La subvenció podrà cobrir fins aun 80% del cost del projecte, fins a un màxim de 20.000€ (200.000 euros en total per als diferents projectes) i s’haurà de desenvolupar la proposta amb un termini màxim de 12 mesos.  Les propostes es poden presentar fins al 26 de juliol només per via telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona, seguint totes les instruccions indicades al tràmit.

Per valorar les propostes es tindrà en compte el nombre d’integrants de l’agrupació, els objectius, la gestió i organització del projecte. També es valorarà l’estratègia d’ambientalització associada, la comunicació prevista i la contribució al marc de treball que marca la Declaració d’Emergència Climàtica i el Pla Clima.

La primera convocatòria, que es va fer l’any 2018, va permetre desenvolupar fins a 11 projectes col·lectius en diferents àmbits com la mobilitat sostenible, la gestió de residus i l’economia circular, el foment del verd i la millora energètica i lluita contra la pobresa energètica.

Les bases del concurs es poden consultar en aquest web i el dijous 9 de juliol es farà una trobada informativa virtual amb inscripció prèvia.Compartiu aquest contingut