Barcelona acull el primer esdeveniment esportiu popular de la nova normalitat : Servei de Premsa

Barcelona acull el primer esdeveniment esportiu popular de la nova normalitat

30/06/2020

“123 a Remontar Barcelona” és la primera prova esportiva que se celebra als carrers de la ciutat recuperant la pràctica esportiva normalitzada després de l’estat d’alarma

Es preveu una participació de 600 atletes i la inscripció és solidària i es destinarà a la lluita contra la COVID-19

La prova multidisciplinar de natació, ciclisme, carrera a peu i spinning aplicarà totes les mesures de seguretat i salut públiques exigides

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l‘Institut Barcelona Esports, torna a celebrar esdeveniments esportius als carrers de la ciutat. El proper diumenge, 5 de juliol tindrà lloc “123 a Remontar Barcelona”, un esdeveniment patrocinat pel Banco Santander. Els tres ambaixadors de la prova són: Mireia Belmonte, Miguel Induiran i Martin Fiz.

L’esdeveniment popular consistirà en una prova multidisciplinar: natació, ciclisme, carrera a peu i spinning, i ha estat dissenyada amb totes les mesures de seguretat i de salut pública requerides, on la persona participant escollirà quan prendrà la sortida i en quines modalitats participarà.

La inscripció dels participants és solidària (15€) i es destinarà íntegrament al projecte Fundació Amics de L’Hospital del Mar i l’equip d’investigació encapçalat pel cap de la Unitat COVID-19 de l’Hospital de Mar, Dr. Robert Güerri.

 

Inscripció solidària per a la lluita contra la COVID-19 de l’Hospital del Mar

A Barcelona, l’Hospital del Mar està avançant en la recerca i en desenvolupament de mètodes eficients per a diagnosticar i tractar als pacients de COVID-19 especialment aquells que presenten situacions de més gravetat.

El Dr.Güerri ha dissenyat un estudi per a la identificació precoç de biomarcadors sanguinis per a predir la gravetat de la malaltia en pacients infectats i això permetrà una presa de decisions mèdiques racionalment i optimitzada, i ajudarà a reduir la propagació de la malaltia.

Identificar els senyals de transcripció de proteïnes de diferents pacients amb símptomes greus i lleus, permetrà als equips mèdics intensificar els tractaments i proporcionar una atenció òptima als pacients d’alt risc, alhora podran avançar en desenvolupaments terapèutics per tractar-los. Aquesta recerca ajudarà a identificar la petjada de la infecció en el sistema immunitari i, per tant, millorarà els efectes posteriors que molts pacients estan patint.

La Fundació Amics de l’Hospital del Mar és una entitat creada per a donar suport a l’Hospital del Mar i a tots els centres que conformen el Parc de Salut MAR. És una xarxa de ciutadans, empreses i entitats de la societat civil compromeses amb l’atenció mèdica i la recerca de qualitat. Des del començament de la pandèmia, la Fundació Amics de l’Hospital del Mar ha liderat campanyes de captació de fons per a donar suport a les necessitats dels pacients amb la COVID-19 i al personal mèdic de PSMAR. A través d’aliances estratègiques amb entitats del sector públic i privat, s’avança en el desenvolupament de la Recerca de la COVID-19 per a ajudar a salvar vides i crear el camí cap a un futur més esperançador.

 

“123 a Remontar Barcelona”, primera prova esportiva als carrers de Barcelona

El diumenge 5 de juliol se celebrarà “123 a Remontar Barcelona”, la primera prova esportiva als carrers de Barcelona. Les disciplines en les quals es podrà participar són quatre:

– Natació
La prova de natació comptarà amb un recorregut d’1 quilòmetre de distància amb sortida i arribada a la platja de la Nova Mar Bella. Es podrà realitzar la prova de 9 a 14 hores i de 17 a 20 hores.

– Ciclisme
La prova de ciclisme constarà d’una cronoescalada de 4 quilòmetres al Castell de Montjuïc, un dels punts més emblemàtics de Barcelona. El punt de sortida serà el Parc de les Tres Xemeneies, i el recorregut passarà pel passatge de les Bateries, la carretera de Miramar, l’avinguda Miramar, la carretera de Montjuïc i el carrer del Castell. La prova es podrà realitzar de 8 a 13 hores.

– Carrera a peu
La carrera a peu comptarà amb un recorregut de 5 quilòmetres que recorrerà els últims quilòmetres de la marató dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, i tindrà la sortida a la Font Màgica de Montjuïc (Pavelló Mies van der Rohe) i l’arribada a l’estadi Olímpic Lluís Companys. La prova es podrà realitzar de 8 a 15 hores.

– Spinning
Finalment, la disciplina d’spinning consistirà d’una classe magistral a l’esplanada del Palau Sant Jordi, que es podrà realitzar a les 10, a les 13 o a les 17 hores.

 

Mesures sanitàries i de salut pública

L’esdeveniment complirà amb totes les mesures sanitàries i de seguretat requerides:
– Distanciament social entre tots els participants.
– Gels higienitzats disponibles en tots els segments.
– Lliurament d’una mascareta en arribar a cada segment per usar en els temps d’espera.
– Staff equipat amb els elements de seguretat necessaris.
– Guarda-roba disponible en cada sortida.

Més informació: https://www.barcelona-triathlon.com/123aremontar/Compartiu aquest contingut