Obre el servei de bany assistit per a persones amb discapacitat a la platja de la Nova Icària : Servei de Premsa

Obre el servei de bany assistit per a persones amb discapacitat a la platja de la Nova Icària

03/07/2020

Avui entra en funcionament el servei de bany assistit per a persones amb discapacitat a la platja de la Nova Icària

Per garantir les mesures de seguretat sanitàries es limitarà la zona a 15 persones i serà necessari sol·licitar cita prèvia

La novetat d’enguany és l’ampliació de l’horari de servei, que estarà operatiu cada dia, des del 4 de juliol fins al 27 de setembre, d’11h a 15h i de 16h a 19h

L’Ajuntament de Barcelona posa en funcionament avui el servei de bany assistit per a persones amb discapacitat a la platja de la Nova Icària.

La situació d’emergència sanitària provocada per la Covid-19 i la destrucció de les infraestructures del litoral barceloní a causa del temporal Gloria el passat mes de gener, han generat la necessitat de modificar i adaptar el servei de bany assistit a les noves mesures de seguretat decretades per les autoritats sanitàries i al nou estat del litoral de les platges de la ciutat.

La platja de la Nova Icària disposa d’una grua elevadora, dues cadires amfíbies i armilles salvavides i flotadors. A més, compta amb una pèrgola per protegir del sol en la zona d’espera i de passeres de fusta fins a l’aigua. Els usuaris amb mobilitat reduïda disposen de reserves d’aparcament amb itineraris accessibles fins a la platja seca, senyalització i informació visual i tàctil, lavabos i dutxes adaptades i també transport públic adaptat.

Les novetats d’enguany responen a les normatives decretades per la situació sanitària amb l’objectiu de garantir la seguretat sanitària dels banyistes i el personal tècnic i voluntaris de suport. La mesura més important és respectar la distància d’1,5 metres entre les persones; per tant, el servei de suport al bany adreçat a aquelles persones amb mobilitat reduïda que no poden accedir a l’aigua de manera autònoma, es prestarà sota la supervisió del personal tècnic habitual i amb el suport d’un servei d’assistència personal de reforç per aquest any, amb un aforament limitat de l’àrea a 15 persones. Per garantir l’aforament i les mesures de prevenció serà necessari sol·licitar cita prèvia a través d’un gestor online de reserves, i es recomana a les persones que en facin ús del servei de bany assistit que vagin acompanyades preferentment del seu assistent o assistenta habitual.

La novetat d’enguany és l’ampliació de l’horari del servei de bany assistit amb relació a l’any passat, que estarà operatiu cada dia, des del 4 de juliol fins al 27 de setembre, d’11h a 15h i de 16h a 19h.

El passat 20 de juny es va obrir el servei de bany assistit amb teràpia aquàtica a la zona de banys del Fòrum. La peculiaritat d’aquest punt fa que el servei de suport al bany disposi d’alguns elements diferencials respecte a la resta de platges. L’accés a l’aigua es realitza mitjançant cadira hidràulica elevadora, la qual serà netejada cada cop que una persona usuària autònoma accedeixi al mar.

Les zones amb servei de suport al bany assistit, adreçades a aquelles persones que tenen mobilitat reduïda i necessiten ajuda personal i tècnica per poder accedir a l’aigua,  disposen de reserves d’aparcament amb itineraris accessibles fins a la platja seca, senyalització i informació visual i tàctil, lavabos adaptats, dutxes adaptades amb cadires i passeres de fusta que arriben el més a prop possible de l’aigua, caseta vestidor, cadires amfíbies, grua elevadora, armilles salvavides i para-sols. Personal tècnic i persones voluntàries donen suport a les persones amb mobilitat reduïda per entrar i sortir del mar i gaudir del bany.Compartiu aquest contingut