Barcelona acull una nova edició de Citython per trobar solucions tecnològiques als reptes de la ciutat : Servei de Premsa

Barcelona acull una nova edició de Citython per trobar solucions tecnològiques als reptes de la ciutat

06/07/2020

Barcelona col·labora en una nova edició de la Citython Barcelona, on equips multidisciplinaris d’experts i estudiants universitaris competeixen per proposar les millors solucions tecnològiques als reptes de la nostra ciutat després del període de confinament

La Citython 2020 té el suport de l’EIT Urban Mobility, està organitzada per CARNET amb la col·laboració de BIT Habitat i compta amb la participació de la Universitat Politècnica de Catalunya i BarcelonaTech. Se celebrarà de manera virtual

Les inscripcions estaran obertes fins al 9 de juliol i els equips tindran fins al 16 de juliol per treballar en línia i presentar les seves propostes

Barcelona, a través de la Fundació BIT Habitat, col·labora en la  Citython 2020, una  hackathon en què equips multidisciplinaris d’experts i estudiants universitaris amb diferents formacions i experiència competeixen per proposar les millors solucions als desafiaments de la ciutat en matèria de mobilitat urbana.

La crisi actual ens ha obligat a tots a reimaginar el nostre present, així com la forma en què interactuem entre nosaltres en els espais públics i amb la nostra ciutat. Per tant, aquesta nova edició de Citython a Barcelona té com a objectiu trobar solucions als desafiaments de la gestió de l’espai públic i la mobilitat urbana als que s’enfronten els ciutadans després del període de confinament. Els reptes que es plantegen són la gestió d’àrees amb alta afluència de persones, com per exemple platges, mercats, centres comercials, espais públics i espais culturals; models de mobilitat urbana adaptats als nous requisits de seguretat, com àrees de vianants, carrils bici, mobilitat d’última milla i optimització de la mobilitat individual; i monitoratge i millora de la qualitat de l’aire.

El Comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern de l’Ajuntament de Barcelona, Michael Donaldson, ha participat avui a la presentació oficial de la Citython 2020, on ha destacat que “les nostres societats i les nostres ciutats cada vegada estaran més marcades per la incertesa provocada per nous fenòmens imprevistos, com ara la Covid-19 i que, per tant, l’adaptació, la innovació i l’anticipació prenen major importància a l’hora de gestionar i donar resposta als nous reptes urbans”.

Durant la sessió, s’han presentat aquests tres reptes de mobilitat urbana de la ciutat de Barcelona de la mà d’experts reconeguts com Javier Ortigosa Marín, de l’equip del Pla Mestre Metropolità de Barcelona; Vicente Guallart, Director de l’institut per a Arquitectura Avançada de Catalunya; i Karina Gibert, del Centre d’Investigació de Dades Intel·ligents i Intel·ligència Artificial de la UPC que, a més, han fet presentacions inspiracionals per als participants.

Avui també han tingut lloc dues presentacions de l’Ajuntament de Barcelona amb casos pràctics relacionats amb els reptes llançats a la Citython 2020, “Resposta de Barcelona Urban Mobility a l’escenari Covid-19” a càrrec d’Eugeni Rico, de l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona; i “Desplegament de tecnologies basades en Intel·ligència Artificial als espais públics de Barcelona. Un enfocament centrat en les persones”, a càrrec de Marc Pérez-Batlle, de l’Institut Municipal d’Informàtica de l’Ajuntament de Barcelona.

Els participants tindran temps per treballar en les seves millors solucions els dies 6, 8, 10, 13, 14 i 16 de juliol, data en què s’han de presentar les idees finals al jurat. Durant els dies de treball tots els grups tindran l’oportunitat d’assistir a sessions individuals de tutoria en línia per obtenir comentaris sobre el seu treball en els dies 10 i 13 de juliol. S’atorgarà un premi de 1.500 euros a cada un dels tres reptes guanyadors. Per a participar en la Citython 2020 cal registrar-se a http://citython.barcelona/

La primera edició de Citython Barcelona, ​​el 2018, va ser conceptualitzada, dissenyada i llançada per l’Ajuntament de Barcelona, ​​i coordinada per Bit Habitat i CARNET. Es va dur a terme en el marc de la Smart City Week, una iniciativa per reflexionar i experimentar sobre la relació entre persones, tecnologia i ciutats. La Citython 2020 té el suport de l’EIT Urban Mobility i està organitzada per CARNET amb la col·laboració de BIT Habitat, i compta amb la participació de la Universitat Politècnica de Catalunya i BarcelonaTech.

EIT Urban Mobility és una iniciativa europea que reuneix ciutats, universitats, centres de recerca i indústria per promoure innovacions de mobilitat i fer que les ciutats siguin més habitables. Com a part de les activitats principals d’EIT Urban Mobility, s’organitzaran tres Citythons 2020 a tot Europa. El primer, al juliol, serà organitzat per Barcelona, ​​que ha estat organitzant aquest tipus d’esdeveniments des de 2018. Els altres dos Citythons seran rebuts aquesta tardor per Amsterdam i Lublin, per proporcionar a ciutadans, estudiants i experts d’altres parts d’Europa l’oportunitat de participar.Compartiu aquest contingut