L’Ajuntament renova el passadís inferior que connecta el carrer Mare de Déu de Lorda amb la Via de Bàrcino, a Trinitat Vella : Servei de Premsa

L’Ajuntament renova el passadís inferior que connecta el carrer Mare de Déu de Lorda amb la Via de Bàrcino, a Trinitat Vella

06/07/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Es dignificarà l’espai intervenint en el paviment, les parets, les columnes, el sostre i l’enllumenat de tot el recinte, i es donarà visibilitat a les entitats que ocupen els locals d’aquest espai

Es tracta d’una obra del Pla de Barris de Trinitat Vella que té un cost de 409.116,66 € i la previsió és que s’allargui uns 5 mesos

L’Ajuntament de Barcelona comença avui l’obra de renovació del passadís inferior que connecta el carrer de la Mare de Déu de Lorda amb la Via de Bàrcino, al barri de Trinitat Vella. L’actuació, que permetrà renovar el paviment, les parets, el sostre i l’enllumenat, té com a objectiu millorar de forma general aquest espai i alhora fer les tasques de manteniment necessàries per adaptar-lo a les necessitats i les exigències actuals. L’obra, que és un projecte del Pla de Barris de Trinitat Vella, té un cost de 409.116,66 € i la previsió és que s’allargui uns 5 mesos.

El passadís de la Trinitat Vella consisteix en un espai de pas que comunica el centre del barri amb serveis i equipaments importants, com l’escola, l’ambulatori, l’escola bressol, el CEM o el Centre Cívic Trinitat Vella i l’accés al metro. Als locals del passadís hi conviuen diversitat d’entitats culturals molt actives. Per tant, és un passadís molt transitat. Per això durant els últims anys ha experimentat una important degradació amb l’aparició d’esquerdes, goteres, terra relliscós, sostres precaris o caiguts, baixants obstruïts, etc.

Per resoldre aquesta situació el Pla de Barris va proposar fer un aixecament de plànols del conjunt de locals i espais que conformen el passadís, fer una diagnosi sobre les patologies que pateix, promoure les obres necessàries per resoldre les problemàtiques amb el lideratge de serveis tècnics del Districte de Sant Andreu i, finalment, elaborar i executar un projecte d’obres de millora del passadís. Aquestes millores volen dignificar l’espai d’estada i de trànsit, així com donar visibilitat a les entitats i la seva activitat, substituint alguns dels murs que separen els locals del passadís per vidres i obrint un accés del passadís al centre cívic.

Així doncs, el passadís, que té 378,18 m2, veurà diferents tipus d’intervencions. A les parets amb angles aguts, es ritmarà el parament trencat amb elements de referència. Aquestes parets dirigiran la circulació i seqüenciaran el pas, i seran més protagonistes. En les parets amb angles oberts, en canvi, es farà un tractament de pantalla corbada que les distanciarà de la circulació i que les fa aptes per a propostes expositives.

A la zona a on s’ubiquen els accessos al locals i a les activitats també es faran canvis. S’obrirà un nou d’accés i un aparador entre el local del centre cívic i el passadís. També s’obrirà un altre accés aparador entre el local dels Triniteiros i el passadís. Als pilars situats en aquest àmbit els aplicaran un tractament corbat per evitar angles.

La zona del passadís més lineal i allargada, que és de fet el tram de circulació més llarg, i en la qual es troba una línia de pilars, s’aprofitarà com a porxada i serà un espai amb un tractament de mural on es podran expressar valors i activitats del teixit associatiu o identitari del barri. Passarà de ser un tram de pas monòton, a ser un passeig més lúdic i enriquidor.

Pel que fa als accessos al passadís des del carrer, actualment sense cap element distintiu ni significatiu, i que passen inadvertits perquè estan integrats a les façanes dels edificis d’habitatges, el projecte preveu incorporar elements gràfics i de senyalística per tal de donar referències de la seva posició en el barri i perquè es reconegui que són accessos a espais públics. També s’actuarà en el replà existent entre el primer i el segon tram de l’escala per tal d’identificar els dos accessos als locals.

Finalment, per tal d’eliminar la distorsió acústica de l’espai, i per solucionar la il·luminació deficient, s’instal·larà un sostre acústic ignífug que incorporarà panells de llum alimentats per leds que garantiran una millora en el confort acústic i lumínic.

 





Paraules clau

trinitat vella/