L’smou integra l’app Bicing i ofereix en una única aplicació mòbil diferents serveis de mobilitat de Barcelona : Servei de Premsa

L’smou integra l’app Bicing i ofereix en una única aplicació mòbil diferents serveis de mobilitat de Barcelona

08/07/2020



Temps estimat de lectura: 5 minuts

Els usuaris del Bicing milloren les funcionalitats que tenien fins ara, com donar-se d’alta mitjançant l’app, saber si hi ha bicicletes mecàniques i elèctriques en una estació o consultar l’estat del trajecte, entre d’altres 

L’smou és l’app que integra diferents serveis de mobilitat de Barcelona i l’Àrea Metropolitana, entre ells el pagament de l’àrea verda i blava, els aparcaments B:SM i la xarxa pública de recàrrega elèctrica Endolla Barcelona

L’smou segueix creixent i oferint noves funcionalitats amb l’objectiu de posar la tecnologia al servei de les persones, especialment en un moment clau en l’aposta per la seguretat i la mobilitat sostenible 

L’smou és l’aplicació de mobilitat de Barcelona que uneix en un mateix espai diferents serveis de mobilitat personal d’una manera segura, còmoda i amb un únic usuari. Fins ara, l’smou integrava en una mateixa app l’estacionament de les zones blaves i verdes de Barcelona i bona part de l’Àrea Metropolitana, el pagament i l’obertura automàtica per matrícula dels aparcaments B:SM, la reserva i recàrrega de la xarxa pública elèctrica Endolla Barcelona i, a partir d’avui, s’hi afegeix també el servei del Bicing.

 

 

L’smou aposta per la integració de diferents serveis de mobilitat en una única app per oferir una millor experiència a la ciutadania gràcies a la seva facilitat d’ús, seguretat i comoditat. L’aplicació està en constant procés de millora i, un any i mig després del seu llançament, integra el servei Bicing oferint noves funcionalitats. Entre aquestes millores a l’usuari destaca la possibilitat de donar-se d’alta mitjançant l’app smou, visualitzar de manera més àgil la disponibilitat i el tipus de bicicletes de l’estació, agafar la bicicleta i consultar l’estat del trajecte, consultar també l’històric de desplaçaments realitzats, comprovar l’ancoratge de la bicicleta de forma automàtica, informació més detallada del l’estat de la subscripció o saber quan cal renovar, entre d’altres.

Amb l’app l’smou, els usuaris del bicing poden retirar bicicletes com fins ara, de forma còmoda i segura i també fer una reserva provisional de 5 minuts abans d’arribar a l’estació (funcionalitat disponible només per a bicicletes mecàniques). Igualment es poden crear rutes predeterminades i geolocalitzar les estacions més properes.

Els usuaris i usuàries del servei Bicing poden iniciar el procés de migració a smou des d’avui mateix de forma fàcil i còmoda. Només cal que segueixin les instruccions indicades, que determinin una nova contrasenya per accedir a l’smou i la vinculació es realitzarà de manera automàtica. Un cop s’hagi accedit a l’smou, mantindran tota la informació de la seva zona d’usuari com l’històric d’usos, la modalitat del seu abonament i disposaran també de suport tècnic dins la mateixa app per poder contactar amb el servei.

 

 

 

A més, els usuaris i usuàries del Bicing podran personalitzar el seu perfil, i mostrar o ocultar el serveis que desitgin com són el pagament de l’estacionament regulat (area verda i blava) de Barcelona i part de l’Àrea Metropolitana, l’entrada automàtica als aparcaments de BSM, la localització i recàrrega de la xarxa elèctrica Endolla Barcelona, entre d’altres.

 

L’smou, més de 185.000 usuaris en un any i mig

En tan sols un any i mig des del seu llançament, l’smou ha aconseguit superar la xifra dels 185.000 usuaris, que han realitzat més de 3,6 milions d’operacions. A més, prova de la bona acceptació de l’app per part de la ciutadania també és la nota que ha assolit als Markets, els espais de descàrrega d’aplicacions, on ha arribat al 4,7, en una escala de 5, a l’Apple Store, i un 4,6 a Google Play, el mercat d’app d’Android. En total, l’smou ha tingut més de 220.000 descàrregues.

L’smou ha permès, doncs, millorar l’experiència de l’usuari a l’hora de poder planificar millor el seus viatges amb més visibilitat, gestionant així els diferents modes de mobilitat al seu abast a través del smartphone. Tota la informació que es mostra és personalitzable a través d’un sistema de filtres que els usuaris poden activar o desactivar en funció de les seves necessitats.

 

Laplicació és dinàmica i anirà evolucionant per millorar l’experiència de la ciutadania

185.127 usuaris
3.623.929 operacions totals
221.565 descàrregues
4,7 (iOS) i 4,6 (Android)nota als markets

 

 

Una app, multitud de serveis

El servei més utilitzat d’smou és l’apparkB, que permet pagar l’estacionament regulat a Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Badalona, Esplugues i Castelldefels, sense necessitat d’haver d’anar al parquímetre i pagar pel temps exacte d’estacionament, estalviant temps i agilitzant el procés. Això suposa un valor afegit pels usuaris, que poden moure’s per aquestes localitats i estacionar-hi des d’una única aplicació sense necessitat de buscar un parquímetre o tornar al cotxe a deixar el tiquet en paper.

Així mateix, l’smou també permet a tots els usuaris que hagin activat el servei agilPark, l’entrada automàtica als aparcaments B:SM. La barrera de l’aparcament s’obre automàticament a través d’un lector de matrícula i el pagament de l’estada es realitza mitjançant el mòbil en el moment de la sortida. El servei agilPark també ofereix la possibilitat de digitalitzar els descomptes que ofereixen algunes botigues i comerços, escanejant el val horari i afegint-lo al seu compte per poder-lo descomptar en algun tiquet en curs o futur.

Un altre servei ha ofereix l’smou és la xarxa pública de recàrrega elèctrica Endolla Barcelona. Des del passat desembre, els usuaris de vehicle elèctric poden carregar-lo directament a través del mòbil de manera molt senzilla. Mig miler de punts de recàrrega elèctrica, tant els que es troben al carrer com els que estan als Aparcaments B:SM, incorporen un codi QR, a través del qual s’activa la recàrrega amb el propi telèfon mòbil.  A més, l’app també permet fer una reserva de 20 minuts dels punts que es troben al carrer, així com consultar la ubicació i disponibilitat en temps real.

A banda, els usuaris de l’smou també poden trobar informació sobre la xarxa d’Aparcaments B:SM, o els carsharings Getaround i Ubeeqo o la xarxa completa de carrils bici. Tota aquesta informació es mostra al mapa de la pantalla principal de l’smou mitjançant un sistema de capes superposades, que fa que es tingui, en tot moment, una visió clara i entenedora dels serveis que té a prop.





Paraules clau

mobilitat/