Barcelona Panoràmica, la nova ruta per redescobrir la ciutat des del pis superior d’un bus turístic : Servei de Premsa

Barcelona Panoràmica, la nova ruta per redescobrir la ciutat des del pis superior d’un bus turístic

10/07/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El circuit, amb inici al Portal de la Pau, funcionarà del 10 de juliol al 30 d’agost amb sortides tots els divendres, dissabtes i diumenges

El bus turístic de Barcelona es posa en marxa amb una ruta panoràmica diürna adreçada al públic local i a preus reduïts. Amb el nom de Barcelona Panoràmica, els busos faran un itinerari de prop de dues hores per diversos barris de la ciutat durant els caps de setmana de l’estiu, perquè la ciutadania de Barcelona en gaudeixi després de la inactivitat forçada de l’etapa de confinament.

 

 

Aquest divendres, 10 de juliol, es posa en marxa aquest nou servei de transport de lleure que funcionarà els divendres, dissabtes i diumenges fins al 30 d’agost. Les sortides es faran des de la parada situada al costat mar de la plaça del Portal de la Pau, al peu del monument a Colom, i hi haurà sortides a les 10h, les 12h, les 16h, les 18h i les 20h.

La ruta recorrerà, sense parades intermèdies, alguns dels punts més significatius de la ciutat: el Port Vell, el Pla de Palau, l’avinguda del Marquès de l’Argentera, el contorn del parc de la Ciutadella, el districte 22@, la plaça de les Glòries, l’Hospital de Sant Pau, la Sagrada Família, la Pedrera, el passeig de Gràcia, la plaça de Catalunya, la plaça Universitat, el mercat de Sant Antoni, el parc de Montjuïc, l’Anella Olímpica, Miramar i la plaça de les Drassanes, abans de tornar a la parada del Portal de la Pau.

La durada de la Barcelona Panoràmica és d’aproximadament 1 hora i 50 minuts. Com en tot el transport públic, regiran les normes d’higiene i prevenció de contagis per evitar la propagació de la Covid-19: seran obligatòries la mascareta i la neteja de mans, que es farà amb gel hidroalcohòlic a la parada d’origen, abans de pujar al bus i al baixar-ne.

Durant el recorregut els viatgers podran seguir les explicacions a bord sobre els punts de més interès d’aquest tour pensat per a un públic local, per conèixer la història, anècdotes i curiositats dels llocs més emblemàtics de la ciutat. La narració, que s’ofereix en català i castellà, permetrà descobrir quin va ser el primer edifici en tenir aigua corrent, on es va celebrar la primera òpera de tot l’Estat espanyol, quina és l’estàtua pública més antiga, per què Barcelona era coneguda com la “petita Manchester”, així com conèixer més detalls de les obres modernistes i els seus creadors.

El servei Barcelona Panoràmica l’oferiran Julià Travel, en la franja de matins, i el Barcelona Bus Turístic, que gestionen TMB i Turisme de Barcelona, en la franja de tarda, a un preu reduït de 10 euros per als adults, 5 euros per als menors de 12 anys, i gratuït per als menors de 4 anys.

Es recomana reservar plaça amb antelació al web de Barcelona Turisme; a les oficines de Turisme de Barcelona, o a Hola Barcelona, la plataforma de serveis de mobilitat per a turistes i visitants de TMB. També es podran adquirir entrades uns minuts abans de l’inici del servei, a la mateixa parada, si hi ha places disponibles.





Paraules clau

bus turístic/ turisme/