El Zoo rep la certificació Global Safe Site i el Safe Tourism Certified : Servei de Premsa

El Zoo rep la certificació Global Safe Site i el Safe Tourism Certified

12/07/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Les certificacions validen l’aplicació de tots els protocols de seguretat i d’un sistema de prevenció de riscos per fer front al coronavirus

El Zoo ha estat el primer zoo de l’estat en assolir el segell Safe Tourism Certified que atorga l’ICTE

Es el quart espai gestionat per B:SM que es certifica, després de la seu central i les estacions d’autobusos de Barcelona Nord i Fabra i Puig

Aquestes accions s’emmarquen en el projecte BCN Safe City

El Zoo de Barcelona ha assolit la certificació Global Safe Site Excellence, que assegura la correcta implementació dels procediments de prevenció higiene, seguretat, neteja i desinfecció exigits davant la pandèmia del Coronavirus. La certificació s’ha obtingut en la seva qualificació Excellence, el que implica no només l’acompliment de les mesures sanitàries dictaminades, sinó que també s’han fet assajos de superfície de mostres preses a les instal·lacions que verifiquen les desinfecció i neteja de l’espai.

A més, el Zoo ha estat el primer zoo de l’estat en  assolir el segell Safe Tourism Certified, un distintiu creat per l’Institut de Qualitat Turística Espanyola (ICTE) que certifica aquells espais turístics que implanten amb èxit els protocols establerts per l’ICTE en matèria de seguretat, prevenció i higiene. Aquestes certificacions representen atorguen totes les garanties de seguretat de treballadors i treballadores, així com dels i les visitants.

Entre les mesures de seguretat que s’han dut a terme està la reducció del‘aforament a tot el parc en un 50% i l’estímul de la venda d’entrades anticipades a través de la web, per evitar la concentració de públic a les taquilles. S’han redissenyat els fluxos de públic als espais tancat i s’han reforçat la restauració amb punts mòbils adaptats, esponjat les zones de pícnic. També s’han pres mesures especials per als casals d’estiu del Zoo, amb grups de convivència més reduïts i zones de menjador exclusives.

Altres mesures que s’han realitzat han estat la senyalització del recinte amb recomanacions sobre les mesures de seguretat que cal seguir, la instal·lació de dispensadors de gel hidroalcohòlic, i l’increment de la neteja i desinfecció de tots els espais, amb especial atenció a les àrees més sensibles.

Aquestes accions s’emmarquen en el projecte BCN Safe City que té com a objecte garantir mesures d’higiene i salut per oferir confiança i seguretat als espais de la Ciutat. La finalitat principal de BCN Safe City és que totes les activitats, establiments i serveis relacionats amb el turisme i els visitants estiguin preparats per donar seguretat davant el coronavirus, establint un canal d’informació, transmetent confiança i seguretat al visitant i afavorint un clima de transparència.

 

Procés de certificació

La certificadora Bureau Veritas ah estat l’encarrega d’auditar i verificar la correcta implementació de les mesures, validant el compromís del Zoo i de Barcelona de Serveis Municipals, certificant que els mecanisme d’actuació davant la situació sanitària són eficaços, els màxims que es poden establir segons la normativa en matèria de prevenció.

El Zoo és el quart espai de B:SM que obté la certificació Global Safe Site, després de la seu central i els seus serveis corporatius, i les estacions d’Autobusos Barcelona Nord i Fabra i Puig. Està previst que altres espais emblemàtics de la ciutat també adquireixin aquesta certificació. Pel que fa al segell Safe Tourism Certified, és el primer espai que l’obté, a l’espera que l’adquireixin també el Park Güell i el Parc d’Atraccions Tibidabo.





Paraules clau

Global Safe Site/ Safe Tourism Certified/ seguretat/ zoo/