Actualització dels casos de Covid-19 positius detectats a la ciutat de Barcelona : Servei de Premsa

Actualització dels casos de Covid-19 positius detectats a la ciutat de Barcelona

13/07/2020



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Durant l’última setmana del 6 al 12 de juliol s’han detectat a la ciutat de Barcelona 458 casos positius, gairebé el triple que una setmana abans

L’Ajuntament de Barcelona fa una crida a la ciutadania per no relaxar les mesures de prevenció i a la Generalitat de Catalunya per reforçar l’equip de rastrejadors que han de permetre seguir l’evolució de la malaltia amb el màxim de detall possible

El consistori manté activat el Programa de Suport a les Quarantenes i mesures de caire comunitari per reforçar la prevenció en aquelles zones que sigui necessari

La ciutat de Barcelona ha experimentat durant l’última setmana un repunt de casos de Covid-19 positius, en passar de 164 a 458, segons les dades mostrades al web de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). Aquest és el nombre de nous casos confirmats amb PCR positiva provinents del Registre Covid-19 del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que fan referència a la població resident a Barcelona entre el 6 i el 12 de juliol, i representen gairebé el triple que la setmana immediatament prèvia que va del 29 de juny al 5 de juliol. La majoria dels nous positius fan referència al passat divendres, tot i que també hi ha casos de dies anteriors. Tanmateix, les xifres encara són provisionals i poden patir variacions a mesura que es vagin coneixent els resultats d’altres proves que s’hagin fet i encara no estiguin notificades.

 

Per districtes destaca l’increment experimentat a l’Eixample, que passa de 45 a 119 casos i de Sants-Montjuïc, en passar de 29 a 116, tot i que es produeixen increments en el conjunt de la ciutat. Cal tenir igualment en compte que la majoria dels nous casos es produeixen en la franja d’edat que va dels 15 als 34 anys (86 dels 247 casos detectats el passat divendres) i entre els 35 i 64 anys (119 casos). Tot plegat fa que el nombre bàsic de reproducció de la Covid-19 pugi a 1.57, que és el nombre de casos nous que cada persona infectada pot arribar a infectar durant un període de set dies. En total a la ciutat de Barcelona hi ha actius ara mateix 24 brots, la majoria amb pocs casos i que s’han produït en contextos d’oci familiar i d’amistats, principalment. Tota la informació acumulada és pública i es pot consultar al web de l’ASPB www.aspb.cat/covid19aldiabcn/.

L’augment dels casos de Covid-19 a la ciutat de Barcelona posa de manifest la importància de no relaxar les mesures de prevenció, així com continuar amb la detecció, seguiment i control dels nous casos i els seus contactes per tallar el més aviat possibles les cadenes de transmissió que es puguin produir. En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona fa una crida a la població per mantenir les mesures de protecció com són la mascareta, la distància de seguretat i la higiene de mans, a la vegada que demana a la Generalitat de Catalunya que augmenti l’equip de rastrejadors disponible per seguir l’evolució de la malaltia amb el màxim de detall possible.

Igualment, l’Ajuntament de Barcelona recorda que hores d’ara disposa de material de protecció individual pels serveis públics considerats essencials per a un mínim de tres mesos, i igualment reitera que els equips municipals i de l’ASPB fan un seguiment diari de la situació de la Covid-19 per tal que, si és necessari, decidir conjuntament amb la Generalitat de Catalunya si cal prendre mesures concretes per reduir els riscos. Amb la Generalitat de Catalunya, per exemple, ja es van posar en marxa els quatre Pavellons Salut i es va ajudar al desplegament dels diferents Hotels Salut, dues línies d’acció que es podrien reactivar en cas que fos necessari. Igualment, un equip tècnic de l’Ajuntament fa seguiment específic dels prop de 900 equipaments i locals municipals perquè, en cas que es detectin casos positius de Covid-19, s’actuï de la manera més ràpida possible.

Més enllà d’aquesta prevenció, Barcelona manté actiu el Programa de Suport a les Quarantenes, pensat específicament per ajudar a mantenir un bon confinament domiciliari a les persones amb Covid-19 que, per la seva situació socioeconòmica o habitacional, tenen dificultats per complir les normes sanitàries. Aquest Programa contempla activar serveis a domicili per a persones que es trobin en aïllament com poden ser neteges o desinfeccions domiciliàries, lliurament de mascaretes, guants i altres equips de protecció, serveis de cura d’animals domèstics i lliurament d’àpats a domicili o de productes de neteja i higiene personal. En el marc del Programa de Suport a les Quarantenes també estan disponibles hores d’ara una trentena d’apartaments i la pràctica totalitat de les 80 places de l’Hotel Social Salut que es va posar en marxa juntament amb Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials. A més a més, també es reactiva el programa comunitari que actua a l’espai públic per reforçar els missatges sanitaris adreçats a la població. Actualment hi ha disponibles 53 persones que fan d’agents cívics i mediadors per reforçar les zones que es consideri oportú i igualment està previst reforçar la comunicació des d’un punt de vista preventiu.





Paraules clau

COVID-19/