Barcelona s’adapta amb mesures específiques per fer front a la calor i les altes temperatures de l’estiu : Servei de Premsa

Barcelona s’adapta amb mesures específiques per fer front a la calor i les altes temperatures de l’estiu

15/07/2020

L’espai públic de la ciutat es prepara amb actuacions per reduir impactes de les onades de calor: zones d’estada de confort tèrmic als parcs i jardins, espais amb ombra i piscines o jocs d’aigua

Una quarantena d’espais municipals, entre els quals hi ha biblioteques, museus o centres esportius entre altres, formen la xarxa d’equipaments com a refugis climàtics. En cas d’onada de calor esdevenen zones de confort tèrmic per a la ciutadania tenint en compte totes les mesures sanitàries per la Covid-19

La calor excessiva i sostinguda comporta un augment de la mortalitat i la morbiditat, especialment en persones grans, nadons, persones amb patologies cròniques, persones amb diversitat funcional o dones que viuen situacions de vulnerabilitat

El Servei de Teleassistència disposarà d’una alerta nova per a totes les persones usuàries si es declara una onada de calor i a més, es posarà en marxa una campanya de comunicació per recordar a la ciutadania consells i recomanacions

Descarregar nota en format PDFCompartiu aquest contingut