A partir de dissabte 18, el metro suspendrà l’ampliació d’horari nocturn dels caps de setmana : Servei de Premsa

A partir de dissabte 18, el metro suspendrà l’ampliació d’horari nocturn dels caps de setmana

17/07/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

TMB reforça les mesures d’higiene a la xarxa, amb atenció especial als territoris amb més contagis, i mobilitza efectius per vigilar el compliment de portar mascareta i per facilitar els fluxos de passatge

Amb motiu dels brots de Covid-19 que s’han registrat a l’àrea metropolitana de Barcelona i les indicacions de reduir l’activitat social, el metro suspendrà temporalment, a partir de la nit de demà dissabte, l’ampliació de l’horari nocturn dels caps de setmana i vigílies de festiu, i per tant els últims trens sortiran de les estacions terminals de cada línia a les 12 de la nit en comptes de les 2 de la matinada.

Al mateix temps Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha reforçat les mesures vigents de prevenció de contagis a tota la xarxa de metro, amb una atenció especial als trams que transcorren pel municipi de l’Hospitalet de Llobregat i els districtes de Les Corts, Sants – Montjuïc i l’Eixample de Barcelona.

Així, a partir d’avui, s’ha establert un dispositiu de prop d’un centenar de persones, entre empleats de Metro i vigilants de seguretat, que vetlla per l’agilitat dels fluxos de passatge i sobretot pel compliment de l’obligació de portar ben posada mascareta dins de les instal·lacions del metro. Aquesta norma higiènica, vigent des del mes de maig, està tenint un alt grau de seguiment, d’entre el 98% i el 99%% segons els mostrejos diaris. El que es pretén és que sigui assumida com a regla bàsica de convivència i que el seguiment sigui universal.

 

Dispensadors de gel en 39 estacions

En la mateixa línia de reforçar les condicions del metro com a transport sanitàriament segur, TMB ha ampliat el nombre de dispensadors de gel desinfectant per a la higiene de mans, que ja són 81 i es poden trobar en 39 estacions de la xarxa, incloses les més freqüentades del terme de l’Hospitalet, com ara Torrassa, Santa Eulàlia, Avinguda Carrilet, Pubilla Cases i Collblanc. D’aquesta manera es facilita el compliment de la recomanació de rentar-se i desinfectar-se les mans abans i després de fer un trajecte amb transport públic.

Recordem que, tot i que des del final de l’estat d’alarma no hi ha limitacions d’ocupació ni regles de distància al transport públic, TMB ha programat aquest mes de juliol la màxima oferta possible per evitar aglomeracions. Així, els dies feiners circula el 100% dels trens, encara que la demanda se situa en el 55% del que era habitual els dies equivalents de l’any anterior. A les hores punta, a la línia 5, circulen més trens que l’any passat en la mateixa franja: 33 ara, 31 el 2019.

Pel que fa a la xarxa d’autobusos, continua vigent la separació entre els espais de conducció i dels passatgers i l’entrada per la segona porta, tal com es va establir el març passat a l’inici de l’emergència sanitària, per evitar contactes. El bitllet senzill es pot comprar únicament en format electrònic amb el mòbil, a través de la TMB App, i es valida a bord amb el mateix telèfon i els codis QR.

Per la seva banda, TMB manté per al metro i els autobusos el reforç de la neteja i la desinfecció diària dels vehicles i dels espais de trànsit i d’ús intern amb productes viricides (actius contra la Covid-19). En l’ordre intern, el departament de Salut Laboral de TMB, realitza amb la màxima diligència les labors de prevenció i seguiment de la plantilla. Per reduir els desplaçaments del personal, l’empresa continua facilitant el teletreball en tots els casos que resulta possible, mantenint un miler de llicències per al treball a distància.





Paraules clau

cap de setmana/ COVID-19/ metro/ mobilitat/ tmb/