Totes les empreses turístiques adherides al Compromís Biosphere rebran formació i assessorament sobre prevenció sanitària postCOVID : Servei de Premsa

Totes les empreses turístiques adherides al Compromís Biosphere rebran formació i assessorament sobre prevenció sanitària postCOVID

17/07/2020Temps estimat de lectura: 3 minuts

El procés d’adhesió al Compromís per a la Sostenibilitat Turística incorpora noves eines de compliment obligatori relatives a la seguretat sanitària

Les entitats ja distingides, més d’un centenar a la ciutat de Barcelona, podran accedir a una formació específica de mesures per prevenir els contagis de COVID als seus establiments

La mesura s’adopta en coordinació amb la Diputació de Barcelona, el consorci Turisme de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, per contribuir a la seguretat de la Destinació i a generar confiança entre les persones que la visiten

El procés d’adhesió al Compromís de Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere (CSTBB) incorporarà a partir d’ara per a les empreses turístiques que hi participin mesures de seguretat sanitària, que seran d’obligada implantació per a obtenir la distinció. Les entitats que ja disposen del distintiu, més d’un centenar a la ciutat, rebran també formació i assessorament específics en aquesta matèria, per tal que puguin reiniciar la seva activitat amb una major seguretat i confiança davant dels seus clients.

La distinció, impulsada per l’Institut de Turisme Responsable i la Comunitat de Destinacions Biosphere, s’adapta així a la realitat postCOVID. Tant l’Ajuntament de Barcelona com la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Barcelona i el consorci de Turisme de Barcelona, entitats que impulsen el desplegament d’aquest projecte de foment de la sostenibilitat turística, promouran la implantació d’aquestes noves mesures per contribuir a la seguretat de la Destinació i a generar confiança entre les persones que la visiten.

La metodologia per a l’obtenció de la certificació Biosphere, que Barcelona ostenta des de 2011, tradueix al turisme els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Fruit de les necessitats generades per l’estat de pandèmia global, el segell ha adaptat els requisits relatius al tercer dels ODS, que fa referència a la Salut i Benestar.

Les empreses, entitats i serveis que participin en el projecte CSTBB trobaran també a partir d’ara en els manuals d’adhesió la possibilitat d’accedir a diversos segells de certificació de responsabilitat sanitària, tant del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, com d’altres d’àmbit internacional, com el “Safe Travel” del World Travel & Tourism Council.

A la ciutat de Barcelona, aquesta mesura se suma a la posada en marxa del projecte BCN Safe City, un servei d’assessorament específic sobre mesures de seguretat sanitària. Al web www.barcelona.cat/safecity, les empreses vinculades a l’economia del visitant poden obtenir un informe gratuït i personalitzat amb les normatives i recomanacions a adoptar segons la tipologia de cada negoci.

El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha explicat que “des de l’Administració estem redoblant esforços per acompanyar a les empreses turístiques i oferir-los formació i suport per afrontar aquesta nova realitat i afavorir que puguin reobrir en condicions de seguretat i transmetent la màxima confiança als seus clients”.

Per la directora de Turisme de Barcelona, Marian Muro, conscient que la seguretat i la confiança son un factor clau per recuperar el turisme, “aquest compromís pel segell Biosphere ha de ser viu i el seu esperit és que es vagi adaptant a les circumstàncies i avenços en matèria de sostenibilitat. Avui tenim una situació especifica i concreta que requereix introduir paràmetres i formació sobre com reduir i prevenir els contagis i, en aquest sentit,  el sistema Biosphere és capaç de donar resposta i assessorament adaptat”. Muro afegeix que “amb aquesta crisi, hem vist com les empreses han respost molt positivament en aquest sentit en posar-se al capdavant dels nous preceptes demostrant una vegada més la seva gran capacitat d’adaptació a les noves circumstàncies”.

Paraules clau

BCN Safe City/ Compromís Biosphere/ turisme/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina